Ποιος είναι ο άνδρας που θέλουμε να γίνουμε σήμερα;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα, αφιερώνουμε δύο λόγια για τον επανακαθορισμό της ανδρικής μας ταυτότητας.

Άγγελος Κωνσταντούλιας

Όταν ο Hugh Hefner, το μακρινό 1953, καθόταν στο ξύλινο τραπέζι της κουζίνας του και ετοίμαζε την δική του start up εταιρεία με budget 1.000 $ (κι αυτά δανεικά από την μητέρα του), είμαι σίγουρος πως δεν είχε στο μυαλό του αυτήν την απροσδόκητη εξέλιξη. Ποια ακριβώς; Μα φυσικά το να χτίσει μία Παγκόσμια Αυτοκρατορία μέσω του Playboy δημιουργώντας ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand όλων των εποχών. Μάλιστα σε σημείο που το 97% του πληθυσμού του πλανήτη αναγνωρίζει με ευκολία το μεγαλύτερο αντρικό brand και -κακά τα ψέματα- οι περισσότεροι θέλουν να γίνουν μέρος του. Θα ανέφερα «όλοι» αλλά πάντα υπάρχει η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα είναι χαρακτηριστικό του Playboy man.

Το Playboy αποτελούσε -και αποτελεί- τον πιο σπουδαίο Influencer και οδηγό του άντρα για το καθημερινό lifestyle του.

Ποιοι ήμασταν

Από τον Bob Dylan μέχρι τον Johnny Depp, οι μεγαλύτεροι τυπάδες της showbiz πέρασαν από το περίφημο περιοδικό, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτόξευσαν τις μετοχές τους μ’ ένα μονόστηλο σε κάποιο τεύχος. Το Playboy αποτελούσε -και αποτελεί- τον πιο σπουδαίο Influencer και οδηγό του άντρα για το καθημερινό lifestyle του. Παρότι πριν λίγα χρόνια πέρασε δύσκολες στιγμές, με αποτέλεσμα το πρότυπο του σωστού αρσενικού σε αυτό το μικρό χωραφάκι του κόσμου να πάρει μία διαφορετική, λανθασμένη τροχιά, παραμένει ως το απόλυτο ανδρικό brand έχοντας την πιο διορατική και sophisticated ματιά.

Ποιος είναι τελικά ο άντρας που θέλουμε να γίνουμε;

Στην ζωή ενός άντρα πάντα έρχεται αυτή η στιγμή. Η στιγμή της αυτοκριτικής, της εσωτερικής αναζήτησης και του διλήμματος όσον αφορά ποιο μονοπάτι πρέπει να ακολουθήσει. Είναι εκείνη η στιγμή που από «αγόρι» μετατρέπεται σε «άντρα» και όλες οι αποφάσεις που θα πάρει θα τον ακολουθούν μέχρι που θα συναντήσει τον Μαύρο Θεριστή. Αλλά για να μη σε κουράζω, ας περάσουμε στην ουσία.

Πιστεύει στην απόλυτη ελευθερία, είναι forward-thinker, και φτιάχνει τους δικούς του κανόνες

Ο άνδρας της νέας γενιάς είναι εκείνος που «σπάει» τις νόρμες και τους κανόνες αψηφώντας τα πρότυπα που θέλουν να του περάσουν. Πιστεύει στην ελευθερία της έκφρασης και της επιλογής, έχει άποψη και πιστεύει πως μέσω αυτής της ελευθερίας θα έρθει η απελευθέρωση και η πρόσβαση σ΄ έναν πιο παιχνιδιάρικο και sophisticated κόσμο.

Η δύναμή του δεν βρίσκεται -μόνο- στα γυμνασμένα δικέφαλα αλλά στο μυαλό του. Εξάλλου αυτό είναι που διεγείρει τις γυναίκες περισσότερο κι από σουφλέ σοκολάτας. Δεν προσπαθεί να δείξει την κυριαρχία του με τα κλισέ και τα στερεότυπα του παρελθόντος γιατί ο ίδιος φτιάχνει τους κανόνες του παιχνιδιού. Συμμετέχει σε κοινωνικοπολιτικές συζητήσεις, είναι forward-thinking, τον ενδιαφέρει η τέχνη, λατρεύει το καλό φαγητό όπως ακριβώς τον εξιτάρει η ταχύτητα και του αρέσει να περιποιείται τον εαυτό του όπως ακριβώς περιποιείται τις γυναίκες.

Γιατί όπως γνωρίζεις οι γυναίκες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μας. Ο άντρας που θέλουμε να γίνουμε, εκτός των άλλων, είναι ένα άτομο που σέβεται και θαυμάζει την σαγηνευτική γοητεία ενός θηλυκού ειδικά την εποχή που οι κοινωνίες μας μαστίζονται από τον σεξουαλικό συντηρητισμό. Με απλά λόγια ο άνδρας της νέας γενιάς είναι ένας ανοιχτός σε επιρροές και προκλήσεις cool τυπάς με μια αναρχική ψυχή.

Διότι το πιο σημαντικό είναι να είσαι ο εαυτός σου κι όπως σοφά είχε πει ο Πατριάρχης του Playboy, Hugh Hefner: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου». Οπότε follow your heart και έλα μαζί μας. Το ταξίδι ξεκινά.