Playboy Flashback: Κωνσταντίνος Αργυρός

Είναι «παιδί γενναίο» και αποκαλύπτει τους λόγους στο ελληνικό Playboy.

Playboy Team

Υπάρχει μία φήμη που υποστηρίζει ότι, για να επιτύχεις, πρέπει να προκαλέσεις. Να πρωταγωνιστήσεις σε σκάνδαλα και ίντριγκες. Από την άλλη, υπάρχει ένα «παιδί γενναίο» που ξέρει πώς να φλερτάρει με την πίστα και να την κάνει δική του. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Αργυρό που πλέον απολαμβάνει την απόλυτη δόξα και αποτελεί τον νούμερο 1 πόθο του γυναικείου πληθυσμού. Αλλά για να φτάσει μέχρι εκεί, χρειάστηκε να ακολουθήσει μία σκληρή διαδρομή. Μία διαδρομή που την παρακολουθούμε στενά από τον Οκτώβριο του 2013, όταν και ο διάσημος καλλιτέχνης έδωσε συνέντευξη στο ελληνικό Playboy και την δημοσιογράφο Έρρικα Ρούσσου και παρακάτω θα διαβάσεις τις καλύτερες ατάκες του.

Σε περιόδους όπου τα «λεφτά δεν υπάρχουν», εσύ δείχνεις να πηγαίνεις κάτι παραπάνω από καλά. Πού οφείλεται;

Νομίζω στην επιμονή και στην αισιοδοξία μου ότι όλα θα πάνε καλά. Γενικότερα, θεωρώ ότι πίσω από την επιτυχία κρύβονται στοιχεία και επιμονής και αισιοδοξίας, αλλά και υπομονής. Σίγουρα παίζουν ρόλο οι συνεργάτες, η εταιρεία, η οικογένεια. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που οδηγούν σ’ αυτήν. Για παράδειγμα, σ’ έμενα παίζει και μεγάλο ρόλο το μαγαζί στο οποίο βρίσκομαι. Δεν αναφέρομαι μόνο στο όνομά του. Για μένα είναι σημαντικό που ο ιδιοκτήτης έχει ρίξει τις τιμές σεβόμενες την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα όλων αυτών, αλλά και της προσοχής που πρέπει να δείξεις. Οφείλεις να είσαι σοβαρός απέναντι στο κοινό και στις επιθυμίες του. Να διαλέγεις τα τραγούδια που θα πεις, να τα πιστεύεις, να δουλεύεις σε μαγαζιά που σου ταιριάζουν.

Να υποθέσω δηλαδή ότι δεν πιστεύεις και στην τύχη…

Είναι κι αυτή ένας παράγοντας. Όμως, δεν πιστεύω πολύ σ’ αυτήν. Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου κι αν δεν προσπαθείς, όσο κι αν αφεθείς στις δυνάμεις της, δε θα βγει κάτι.

Έχεις πρότυπα;

Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε πρότυπα. Και καλώς έχουμε. Από ξένους, ένας από τους καλλιτέχνες που άκουγα φανατικά ήταν ο Στινγκ. Από τους Έλληνες, ένας από τους ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι τη δουλειά του είναι ο Γιάννης Πάριος.

Αρκετοί καλλιτέχνες, συνάδελφοί σου, έχουν τοποθετηθεί υπέρ συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων. Αυτή η πράξη τους σε βρίσκει θετικό ή αρνητικό;

Εγώ από μικρός ήμουν κάπως επαναστατικός χαρακτήρας. Μπορεί να μην έβλεπα ειδήσεις, αλλά ήμουν πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του σχολείου μου. Όσο μεγαλώνω, συνειδητοποιώ ότι δε γίνεται να μην παρακολουθώ τι συμβαίνει στον κόσμο, τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Με αφορά το αν η χώρα μου πηγαίνει μπροστά ή όχι. Επομένως, κι εγώ, αν με ρωτούσαν, θα έλεγα την άποψή μου. Άρα δεν το θεωρώ αρνητικό. Απλώς είναι άσχημο να δηλώνεις κάτι μόνο και μόνο για να προκαλείς. Όταν σου δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθείς και θέλεις να το κάνεις, τότε εντάξει, αλλά να μην ξεχνάς και ποιος είσαι ή ποιους ενδεχομένως επηρεάζεις με τη στάση σου.

Έχεις κατέβει ποτέ σε πορεία;

Έχω κατέβει, μικρότερος.

Τώρα που είσαι πλέον αναγνωρίσιμος θα ξανακατέβαινες;

Γιατί όχι, αν αυτό πήγαινε μπροστά στην Ελλάδα, αν πίστευα ότι πρέπει να το κάνω.

Αλήθεια, πώς πιστεύεις ότι θα μπορούσαμε να βγούμε από την οικονομική κρίση;

Αν το ήξερα, σίγουρα θα έβρισκα έναν τρόπο να μπω και να τους το πω στην Βουλή, πίστεψέ με. Νομίζω όμως ότι αυτό που θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε είναι η θέση μας στο χάρτη. Είμαστε η χώρα με τα καλύτερα τοπία, με ήλιο, θάλασσα. Οι άνθρωποι που κυβερνούν, λοιπόν, αν πράγματι ξέρουν τη δουλειά τους -γιατί, για να έχουν αυτή τη θέση, φαντάζομαι, ξέρουν καλύτερα από μένα πώς να την αξιοποιήσουν-, θα έπρεπε να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

Περίγραψέ μας μια συνηθισμένη μέρα της καθημερινότητάς σου.

Ξυπνάω κάπως αργά. Τώρα που είμαι σε φάση στούντιο, πίνω έναν καφέ και πηγαίνω, στη συνέχεια, εκεί. Αλλιώς, αν είναι πιο χαλαρή η μέρα μου, θα φροντίσω να δω τα φιλαράκια μου. Θα δούμε λίγο μπάλα, θα κάνουμε λίγο χαβαλέ.

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε ξενερώσει σε μια γυναίκα;

Η αδιακρισία. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι χαρακτηρίζονται από μια φυσική αγένεια. Όταν ξεπερνούν τα όρια αυτής, δεν το μπορώ. Με χαλάει πολύ το θράσος. Θεωρώ ότι δεν είναι ωραίο να έχω δίπλα μου ένα άτομο θρασύ και αγενές.

Ποιο είναι το πιο περίεργο περιστατικό που σου έχει συμβεί με θαυμάστρια;

Μου συνέβη κάτι, αλλά δεν ήταν τόσο περίεργο, γιατί θέλω να πιστεύω ότι έγινε στο πλαίσιο ενός αστείου. Είχε έρθει μία κοπέλα και μου είχε πει ότι θέλει να αλλάξει το επίθετό της και να το κάνει Αργυρού. Εννοείται ότι της είπα να μην το κάνει.

Μπορεί και να σου έκανε έτσι μια έμμεση πρόταση γάμου… Θα έκανες κάτι ερωτικό με μια θαυμάστριά σου ή προτιμάς να αποστασιοποιείσαι από τέτοιες καταστάσεις;

Η σχέση μου με θαυμαστές και τις θαυμάστριες είναι εξαιρετική. Ποτέ όμως δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Αυτό που μπορώ να σου πω σίγουρα είναι ότι σέβομαι το καμαρίνι μου. Εδώ δε θα έκανα ποτέ κάτι. Μπορεί να έβγαινα με μια θαυμάστρια για έναν καφέ. Δεν ξέρεις ποτέ…

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;

Σίγουρα έχω τις ανασφάλειές μου. Όμως, δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο συγκεκριμένο φόβο. Τον τελευταίο καιρό πιάνω τον εαυτό μου να παθαίνει κάποιες μικρές κρίσεις κλειστοφοβίας. Έχω αρχίσει να παθαίνω έναν ψιλοπανικό στους μικρούς χώρους.

Σε πέντε χρόνια από τώρα πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου;

Δεν ξέρω. Θα ήθελα σίγουρα να νιώθω το ίδιο δημιουργικός με τώρα. Να έχω την ίδια όρεξη για δουλειά και τον ίδιο ρομαντισμό. Αν αναφέρεσαι στο ζήτημα οικογένεια, έχω μεγαλώσει σε μια αρκετά μεγάλη οικογένεια, ώστε να θέλω να αποκτήσω κάποια στιγμή τη δική μου. Απλώς όλα στην ώρα τους. Σε όλες τις περιπτώσεις, πάντως, πιστεύω ότι πρέπει να ζούμε την κάθε μας στιγμή σαν να είναι η τελευταία.