Η πολιτική ενηλικίωση του Γιάννη Μώραλη

Το ελληνικό Playboy συναντήθηκε με τον απερχόμενο Δήμαρχο Πειραιά σε μία συνέντευξη που -το μόνο σίγουρο- είναι ότι θα συζητηθεί.

Playboy Team | Photos: Κώστας Κοσμίδης

Διοικητικό στέλεχος και μέλος της παρέας που επανέφερε και γιγάντωσε την κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δήμαρχος του Πειραιά από τον Σεπτέμβριο του 2014 και ένας άνθρωπος δε φοβήθηκε ποτέ την ευθύνη. Μάλιστα μία ματιά στο βιογραφικό του αποδεικνύουν ότι ποτέ δεν φοβήθηκε να αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης. Ο λόγος για τον Γιάννη Μώραλη, ο οποίος κατεβαίνει ως φαβορί στην εκλογική μάχη του Μαΐου. Αυτή τη φορά όμως ο προεκλογικός του αγώνας πρέπει να μην κλονιστεί από τα απόνερα της πολυεπίπεδης διαμάχης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον κύριο Μαρινάκη. Η «προίκα» από το αυτοδιοικητικό έργο της πρώτης του θητείας είναι πλούσια. Μένει να αποδειχθεί αν είναι ανεξάντλητη.

Το ελληνικό Playboy συναντήθηκε με τον απερχόμενο Δήμαρχο Πειραιά σε μία συνέντευξη που -το μόνο σίγουρο- είναι ότι θα συζητηθεί.

Δεν μεγαλώσατε στον Πειραιά, ωστόσο ζείτε σε αυτή την πόλη από τα φοιτητικά σας χρόνια. Το γεγονός ότι έχετε ενήλικες αναμνήσεις, που δεν επηρεάζονται εύκολα από το παραμορφωτικό φίλτρο της νοσταλγίας, σας βοηθά ώστε να έχετε μια αποκρυσταλλωμένη εικόνα για την ταυτότητα της πόλης;

Η συζήτηση για την ταυτότητα της πόλης είναι διαρκής. Μόλις πριν από λίγες μέρες είχα τοποθετηθεί για το θέμα σε μια εκδήλωση εδώ στο Δημοτικό Θέατρο. Η νέα ταυτότητα της πόλης θα πρέπει να ορίζεται από ορισμένα συμβολικά, αλλά και φυσικά τοπόσημα. Αυτά κατά την άποψή μου είναι το λιμάνι, η ναυτιλία, το Δημοτικό Θέατρο και ο πολιτισμός μας, αλλά σαφέστατα και το μεγάλο αθλητικό σωματείο της πόλης, ο Ολυμπιακός.

Διάβασε περισσότερα στο ελληνικό Playboy που κυκλοφορεί το Σάββατο 06/04 δωρεάν με την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και μετά αυτόνομα στα περίπτερα.