Ο μύθος της μυστικής σουίτας του Elvis Presley στο Playboy Mansion

Η καυτή νύχτα με τα 8 Playboy bunnies και το αίνιγμα που δεν λύθηκε ποτέ.

Μαρίνος Φύσσας

Βασιλιάς της Rock ‘n Roll και ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Ο μύθος του -όπως και η καλλιτεχνική κληρονομιά που άφησε πίσω- τεράστιος. Κυκλοφόρησε 75 album, υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύρια αντίτυπα και εμφανίστηκε σε 33 κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες παρεμπιπτόντως δεν δέχτηκαν καλή υποδοχή από τους κριτικούς.

Ο Elvis Presley έφυγε πρόωρα από την ζωή σε ηλικία 42 ετών (08/01/1935-16/08/1977) από καρδιακή αρρυθμία λόγω της κακής διατροφής, των εξαντλητικών ωραρίων εργασίας αλλά και των φαρμάκων που έπαιρνε σε μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο ακόμη και μετά τον θάνατό του, υπάρχει η φημολογία ότι ζει μέχρι και σήμερα και μάλιστα κρύβεται από το ευρύ κοινό για τους δικούς του λόγους.

Και δεν είναι ο μοναδικός αστικός μύθος. Αλλά ίσως ο πιο υπερβολικός από αυτούς που έχουν ακουστεί για τον «Βασιλιά». Διότι ένας άλλος μύθος που ακολουθεί τη ζωή του Elvis έχει να κάνει μ’ ένα μεγάλο πάθος του όπου τον συνδέει άμεσα με το Playboy. Πρόκειται για το πάθος του για τις γυναίκες, οι οποίες μαζί με το φαγητό και τα ναρκωτικά ήταν οι 3 αγαπημένες του συνήθειες.

Συγκεκριμένα το 1970, την διάρκεια μάλιστα που ήταν παντρεμένος με την Priscilla Presley, φέρεται να βρέθηκε στο Playboy Mansion και να πέρασε μία καυτή βραδιά υπό την συνοδεία 8 Playboy bunnies! Και όχι σ’ ένα οποιοδήποτε δωμάτιο. Αλλά πρόκειται για έναν συγκεκριμένο προσωπικό χώρο που άνηκε αποκλειστικά στον Elvis Presley. Κανείς δεν είχε πρόσβαση στην σουίτα με το όνομα «Elvis Suite», ακόμη και μετά τον θάνατο του «Βασιλιά». Ήταν ο μοναδικός που είχε το προνόμιο στην έπαυλη του Playboy. Ο μόνος που είχε την πολυτέλεια να εισέλθει εντός του δωματίου ήταν ο Hugh Hefner, ο οποίος πήρε το μεγάλο μυστικό αναφορικά με τον αστικό μύθο μαζί του και δεν επέτρεψε σε κανέναν να λύσει το αίνιγμα, κλείνοντας την πόρτα στο αδιάκριτο βλέμμα του κοινού.

«Αλήθεια ή ψέματα»; Κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει αλλά η σύνδεση τού Elvis με το Playboy είναι αδιαμφισβήτητη. Σε τέτοιο βαθμό όπου στο μήνα του μέλιτος με την Priscilla, εκείνος προτίμησε να καλέσει κουνελάκια του Playboy να κολυμπήσουν γυμνά στην πισίνα και να επιδοθούν σε καυτές στιγμές μαζί με τους κολλητούς του. Ένα ανδρικό όνειρο που λίγοι θα ζήσουν, αλλά αρκετοί περισσότεροι συνεχίζουν να ονειρεύονται.