Γνώρισε την Imma, το πρώτο εικονικό μοντέλο του πλανήτη

Μια ιστορία βγαλμένη από τις σκηνές του Blade Runner.

Μαρίνος Φύσσας

Ένα κορίτσι με ροζ καρέ μαλλάκι έχει καταφέρει τις τελευταίες ώρες να κάνει όλο τον κόσμο να ασχολείται μαζί της. Είναι μοντέλο, ενδιαφέρεται για την Ιαπωνική κουλτούρα και έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Δεν γεννήθηκε από βιολογικούς γονείς αλλά από υπολογιστή και πρόκειται για το πρώτο computer generator model. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό θαύμα, όπου μέσα από έναν υπολογιστή μπορεί να δημιουργηθεί ένα απίστευτα ρεαλιστικό άτομο που δύσκολα θα καταφέρεις να διαπιστώσεις αν πρόκειται για πραγματικό ή virtual.

Το όνομά της είναι Imma και προέρχεται από τη λέξη «ima» που στα ιαπωνικά σημαίνει «τώρα». Και μάλλον της ταιριάζει «γάντι» καθώς το μέλλον που κάποτε είχαμε οραματιστεί είναι το παρών που ζούμε σήμερα. Η Imma αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη τεχνολογική έκρηξη και δημιουργήθηκε από την εταιρεία CG ModelingCafe που εδρεύει στο Τόκιο. Μοιάζει ακριβώς μ’ ένα πραγματικό μοντέλο μόδας και μάλιστα έχεις τις δικές της σελίδες στο Instagram και το Twitter. Παρότι πρόκειται για ένα τρισδιάστατο κεφάλι πάνω σ’ ένα live-action σώμα, κανείς δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί πως τα πάντα πάνω της, από τα ροζ μαλλιά της μέχρι την υφή του δέρματός της, φαίνονται τόσο ζωντανά.  

Η καριέρα της στον χώρο της μόδας φαίνεται πως ήδη έχει απογειωθεί και μάλιστα κοσμεί το εξώφυλλου του περιοδικού CGWorld που ασχολείται με ότι αφορά την τεχνολογία του computer generator. «Θέλω να προσελκύσω τους ανθρώπους στην επίδειξη μόδας», αναφέρει στο βιογραφικό της στο Twitter και ήδη έχει ανοίξει μία τεράστια κουβέντα γύρω από το όνομά της.

Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον για την βιομηχανία της μόδας; Ίσως είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ακόμη περισσότερων μοντέλων από υπολογιστή και θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο σύνολο της βιομηχανίας. Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό για αυτή την τεχνολογική καινοτομία, τα συναισθήματα είναι μικτά όταν αναλογιστείς το μέλλον των θέσεων εργασίας όσον αφορά τους ανθρώπους. Μία τεράστια συζήτηση με εκατέρωθεν επιχειρήματα που μάλλον θα πρέπει να γίνει άμεσα. Παρότι όλοι θα συμφωνήσουν πως η Imma από καλλιτεχνική άποψη είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Δειτε τις photo