Δεν υπάρχει τίποτα το πρόστυχο στις sexy γυναικείες στολές των Αποκριών

Κουβεντιάσαμε με τρεις γυναίκες αναφορικά με το πιο αμφιλεγόμενο ζήτημα του Καρναβαλιού.

Μαρίνος Φύσσας

Είναι μία συζήτηση που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Οι Απόκριες έρχονται, το «κετελαπόνγκο» σε βάζει σε ρυθμούς καρναβαλιού και σου φοράει ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο. Αλλά εκτός από τον αχαλίνωτο χορό, το ποτό και τις σερπαντίνες των Jumbo που αποτελούν την γαρνιτούρα της γιορτής, οι Απόκριες έχουν ως κεντρικό χαρακτηριστικό τις στολές. Κι αν εσύ μπορείς να βολευτείς με κάποια random στολή τύπου «Casa De Papel» (χμ, μάντεψε δεν θα είσαι ο μόνος εκεί έξω), οι γυναίκες ζουν το δικό τους δράμα. Βρίσκονται στην θέση να σκέφτονται δύο φορές το τι θα βάλουν διότι οι αρνητικές κριτικές είναι έτοιμες να τις «κατασπαράξουν».

Η γραμμή μεταξύ του sexy και του πρόστυχου γίνεται όλο και πιο θολή και γι’ αυτόν τον λόγο το Playboy ήρθε να βάλει ένα τέλος σε όλη αυτή την παρεξήγηση που έχει ένα εξαιρετικά σοβαρό σεξιστικό υπόβαθρο. Πραγματοποιώντας την δική μας έρευνα, ζητήσαμε από διάφορες γυναίκες να μας πουν την δική τους άποψη, σ’ ένα ζήτημα που δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται επιφανειακά.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε κάποιον να μας ντροπιάζει ή να μας αναγκάζει να φορέσουμε κάτι περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που θέλουμε.

«Εφόσον η στολή δεν είναι προσβλητική ή πολιτιστικά ακατάλληλη, νομίζω πως όλοι είμαστε ελεύθεροι να φοράμε ό,τι πραγματικά θέλουμε», λέει η Μαρίνα, ασκούμενη δικηγόρος, η οποία είναι φανατική οπαδός των Αποκριών και πέρσι ντύθηκε Harley Quinn. «Θεωρώ πως μία sexy στολή είναι ένα βήμα υπέρ της γυναικείας ενδυνάμωσης και αυτοπεποίθησης ώστε να νιώθουμε όλες άνετα με το σώμα μας. Δεν υπάρχει κάτι το χυδαίο ούτε στο σώμα ούτε στην σεξουαλικότητά μας. Βλέπουμε καθημερινά άνδρες να περπατούν χωρίς μπλούζα στους δρόμους και να μην ανοίγει ρουθούνι. Είναι ενοχλητικό και προσβλητικό όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία μία στολή ώστε να μεταχειριστούν μία γυναίκα με εξευτελιστικό τρόπο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η Νικόλ, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της λιανικής: «Όπως ακριβώς δεν ασχολούμαστε τόσο έντονα με το ελαφρύ και sexy ντύσιμο των cheerleaders, έτσι δεν θα πρέπει να κάνουμε τόσο σοβαρό θέμα για τις Απόκριες. Και μάλιστα την στολή την φοράμε μία φορά τον χρόνο. Επίσης πιστεύω πως οι άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα ενεργώντας μέσα σε μία στολή, απ’ ότι τα κανονικά ρούχα τους. Αν νιώθεις άνετα φορώντας μια στολή που δείχνει περισσότερο δέρμα απ’ ότι κανονικά, τότε αυτό είναι υπέροχο. Δεν χρειάζεται να νιώθεις καμία ενοχή και επίσης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε κάποιον να μας ντροπιάζει ή να μας αναγκάζει να φορέσουμε κάτι περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που θέλουμε».

Υπάρχει ένα στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες να αναζητούν την σεξουαλική προσοχή και όλο αυτό σχετίζεται με το ντύσιμο που επιλέγουμε να βάλουμε.

«Μια γυναίκα πρέπει να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και να σπάει τα ταμπού του καθωσπρεπισμού της κοινωνίας», αναφέρει η Κάτια η οποία εργάζεται στον κλάδο του τουρισμού. «Υπάρχει ένα στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες να αναζητούν την σεξουαλική προσοχή και όλο αυτό σχετίζεται με το ντύσιμο που επιλέγουμε να βάλουμε. Μάλιστα αυτό είναι κάτι που βιώνει κάθε γυναίκα στην καθημερινότητά της αλλά εντείνεται την εποχή των Αποκριών».

Οι γυναίκες μίλησαν! Το sexy διαφέρει από το πρόστυχο και ίσως ήρθε η στιγμή να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας. Είναι καθήκον μας να γίνουμε περισσότερο openminded και να σταματήσουμε να δείχνουμε με το δάχτυλο οτιδήποτε θεωρούμε ότι προσβάλλει τα «χρηστά ήθη». Είναι Απόκριες. Βάλτε στολή. Νιώστε υπέροχα και χαρείτε την σεξουαλικότητα και ελευθερία στο έπακρον!