Άρωμα tennis στο μετρό του Λονδίνου

Πώς θα σου φαινόταν, αν δίπλα σου διάβαζε την εφημερίδα του ο Roger Federer;

Τρύφωνας Πανούσης

Αυτές τις μέρες η καρδιά του παγκοσμίου τένις χτυπά στο Λονδίνο, εκεί όπου οι 8 καλύτεροι παίκτες και ομάδες διπλών αγωνίζονται για περισσότερα από 8.500.000 δολάρια σε έπαθλα. Αυτή τη φορά ήταν καλεσμένοι στο Βρετανικό Κοινοβούλιο και επειδή βρίσκεται πάνω στη γραμμή Jubilee, ο ιδανικός και πιο γρήγορος τρόπος να πάνε εκεί ήταν το πασίγνωστο Underground. 

Φανταστείτε την έκπληξη των επιβατών όταν στο συρμό μπήκε το Νο1 κόσμου Novak Djokovic  με 5 τίτλους στο αντίστοιχο τουρνουά, το Νο2 του κόσμου και αγαπητός σε όλο τον πλανήτη Roger Federer με 6 νίκες, και οι Alexander Zverev (No 3), Kevin Anderson (No 6), Marin Cilic (No 7), Dominic Thiem (No 8), Kei Nishikori (No 9) και John Isner (No 10), μαζί με όλους τους παίκτες των διπλών!

Όλοι τους έγιναν ένα με τους επιβάτες που έσπευσαν να βγάλουν φωτογραφίες και να τους χαιρετήσουν. Οι παίκτες διασκέδασαν τη διαδρομή μεταξύ τους με τις κάμερες τους, διάβαζαν εφημερίδες όπως παραδοσιακά κάνουν οι Άγγλοι στο μετρό (μιας και δεν έχει σήμα για κινητά) και αφού έφτασαν στο Westminster, φωτογραφήθηκαν στα βρετανικά αγάλματα έξω από το επιβλητικό κτίριο.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, υποστηρίζει με θέρμη το τουρνουά που φέτος κλείνει 10 χρόνια παρουσίας στο διάσημο Ο2Arena, χωρητικότητας 17.800 θεατών, και φυσικά ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που είδε τους αθλητές να χρησιμοποιούν τον υπόγειο σιδηρόδρομο, ως ένδειξη και της υψηλής ασφάλειας που πλέον επικρατεί στην βρετανική πρωτεύουσα.

* Ο Τρύφωνας Πανούσης είναι πρώην εκδότης του Tennis Society Magazine.