Το perfect dinner που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μείνει αδιάφορη σε ένα ποτήρι σαμπάνια και ένα glam δείπνο.

Playboy Team

Το πρώτο ραντεβού είναι σαν την πρώτη εντύπωση. Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Οπότε από την στιγμή που θα καταφέρεις να πάρεις το πολυπόθητο «ναι» για ρομαντική έξοδο, φρόντισε να εντυπωσιάσεις ώστε να υπάρξει και συνέχεια. Και φυσικά όπως είναι γνωστό ένα perfect dinner είναι η ιδανική αρχή. Όπως γνωρίζεις δεν υπάρχει γυναίκα που να μείνει αδιάφορη από ένα glam δείπνο, με την σαμπάνια να παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Διότι μόνο μετά το «ποπ!» του φελλού μίας σαμπάνιας ξεκινάει το πάρτι. Το εκλεκτό κρασί από την Καμπανία έχει την δυνατότητα να απογειώσει το κέφι σε λιγότερο χρόνο απ’ όσο θέλει ο Λιούις Χάμιλτον για να πιάσει τα 269 χλμ./ώρα από την εκκίνηση στο Μονακό!

Πώς θα την ανοίξεις;

Για να ανοίξεις σωστά μια σαμπάνια, βγάζεις το μεταλλικό κάλυμμα και προσεκτικά ξεσφίγγεις το σιδερένιο επιστόμιο που κρατάει το φελλό στη θέση του. Με το ένα χέρι κρατάς σταθερό το φελλό, ενώ με το άλλο περιστρέφεις τη φιάλη. Μόλις αισθανθείς ότι ο φελλός αρχίζει να ελευθερώνεται, αυξάνεις την πίεση και προσεκτικά τον αφαιρείς χωρίς να χυθεί αφρός από τη φιάλη. Δεν την ανακινείς, ώστε ανοίγοντας να πεταχτεί έξω το περιεχόμενό της, παρά μόνο αν έχεις τερματίσει πρώτος σε Γκραν Πρι.

via GIPHY

Ένα κορυφαίο ποτό, όπως η σαμπάνια, απαιτεί την κατάλληλη θερμοκρασία, το ιδανικό ποτήρι και τη σωστή ποσότητα, ώστε να αναδειχθούν τα πολύτιμα αρώματα και η ξεχωριστή γεύση. Επ’ ουδενί λόγω δεν πρέπει να την υποβαθμίζει κάποιος κουνώντας την προτού την ανοίξει.

Η σωστή προφορά:

Veuve Clicquot: Βεβ Κλικό.

Piper-Heidsieck: Πιπέρ-Εϊντσιέκ.

Perrier Jouët: Περιέ Ζουέ.

Armand de Brignac: Αρμάν ντε Μπρινιάκ.

Krug: Κριγκ.

Mumm: Μιμ.

Bollinger: Μπολενζέ.

Taittinger: Τετενζέ.

Roederer: Ρέντρερ.

Σαμπάνια & φαγητό

Με τι δεν ταιριάζει

Η σαμπάνια είναι το κρασί που μπορεί να συνοδέψει ένα καλά δομημένο γεύμα και να σε γλιτώνει από τη σπαζοκεφαλιά με τι θα ταιριάξεις κάθε πιάτο. Όμως, εξαρχής δε «δένει» με ζυμαρικά (με άσπρη ή κόκκινη σάλτσα), με το χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας σε οποιαδήποτε μορφή, με ψητά ψάρια και με τη σοκολάτα. Όσο ασυνήθιστο κι αν μοιάζει, συνοδεύει υπέροχα το σούσι και τα υπόλοιπα ασιατικά πιάτα, ενώ τα μεγάλα της «δεσίματα» είναι με τον αστακό, τις φράουλες και το φουαγκρά.