Ένας ναός αφιερωμένος στο ουίσκι από τον Bob Dylan

Θέλησε να γιορτάσει την επέτειο 50 χρόνων του «Nashville Skyline» και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο.

Μαρίνος Φύσσας

Έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους δύο Bob που άλλαξαν την ιστορία της μουσικής (ο άλλος είναι φυσικά ο Marley). Ο λόγος για τον Bob Dylan που δεν αρκεί απλά ένα αφιέρωμα για να αναφερθεί κάποιος στη λεωφόρο της επιτυχίας του. Θρυλικά albums που μέσω των οποίων έχουμε ερωτευτεί, προβληματιστεί και τραγουδήσει όλοι μας, νομπελίστας και τα τελευταία χρόνια ένας επιτυχημένος παρουσιαστής.

Και μάλιστα, βρήκε έναν εξαιρετικό τρόπο για να συνδυάζει τη μεγάλη του αγάπη για τη μουσική με το επιχειρείν, πηγαίνοντας το ωστόσο ένα βήμα παρακάτω. Θέλοντας να γιορτάσει την επέτειο 50 ετών από την κυκλοφορία του album «Nashville Skyline», ο νομπελίστας μύθος της folk μεταμόρφωσε μία παλιά εκκλησία 160 ετών σε ένα distillery αφιερωμένο στο ουίσκι.

Το project είναι εμπνευσμένο γύρω από την εταιρεία «Heaven’s Door Spirits» και εκτός από το distillery (το οποίο βρίσκεται στο Nashville), ο Bob Dylan θα δημιουργήσει ένα «Κέντρο Τέχνης». Σε αυτό το κτίριο θα συναντήσεις ένα εστιατόριο, μία βιβλιοθήκη όπου θα μάθεις τα πάντα για το ουίσκι, έναν χώρο που λειτουργεί ως κέντρο τέχνης και ένα venue 360 θέσεων για ζωντανές εκδηλώσεις. Θα περιλαμβάνει επίσης δημιουργίες ζωγραφικής και μεταλλουργίας του Dylan, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Associated Press σε δημοσίευμά του.

Το όραμα του Bob Dylan δεν έχει πάρει ακόμη σάρκα και οστά αλλά αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό τον Φθινόπωρο του 2020. Ωστόσο αν είσαι αρκετά ανυπόμονος, τότε αξίζει να ρίξεις μια ματιά στην παρακάτω παράγραφο.

Κι αυτό γιατί αν δεν καταφέρεις να πετύχεις αυτόν τον θρύλο πίσω από το bar, τότε έχεις την δυνατότητα να τον θαυμάσεις σε stage κλείνοντας ένα trip στη Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένα, το μουσικό φεστιβάλ «British Summer Time» ανακοίνωσε ότι ο Bob Dylan και ο Neil Young θα πραγματοποιήσουν μία μοναδική συναυλία στο Hyde Park του Λονδίνου το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 12 Ιουλίου.