Ω Ναι! Ο Idris Elba είναι φαβορί για τον επόμενο James Bond

Το σενάριο του πρώτου μη λευκού Bond είναι πιο ορατό από ποτέ.

Playboy Team

Δεν συνηθίζεται, όταν σιωπηρά συμβαίνει δεν εγγυάται καλά αποτελέσματα, αλλά μερικές φορές η επιλογή των πρωταγωνιστών με βάση τις επιθυμίες του κοινού είναι η καλύτερη επιλογή για μία παραγωγή.

Δεν είναι μυστικό ότι σε διάφορα poll που έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς ο Idris Elba φιγουράρει πρώτος στις επιθυμίες του κόσμου προκειμένου να διαδεχθεί τον Daneil Craig ως James Bond. Ωστόσο, πλέον υπάρχουν σαφή μηνύματα και από την πλευρά της παραγωγής ότι πράγματι ο Elba είναι ο εκλεκτός ώστε να γίνει ο πρώτος μη λευκός Bond.

Η παραγωγός του φranchise Barbara Broccoli λέγεται ότι είναι παραπάνω από θετική στο ενδεχόμενο, ενώ ο σκηνοθέτης Antoine Fuqua (“Transporter”, “Ο Όλυμπος έπεσε”) συνεργάτης της Broccoli, αποκάλυψε ότι όχι μόνο έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις αλλά ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να δούμε μια τόσο μεγάλη αλλαγή στο χαρακτήρα του Bond –είτε τον υποδυθεί ο Elba είτε όχι. Και συμπλήρωσε: «Αν ο Idris είναι σε καλή φυσική κατάσταση εκείνη την εποχή, θα δεχθεί να πάρει το ρόλο».

Αναμφίβολα και παρά το hype του Elba αν τελικά οι δύο πλευρές συμφωνήσουν θα πρόκειται για επιλογή που σε πολλούς θα ξενίσει καθώς υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε επιλογή εκτός από λευκό straight άνδρα ηθοποιό είναι ξένη προς το πνεύμα του χαρακτήρα που δημιούργησε ο συγγραφέας του Bond, Ian Fleming.  

Βέβαια για όλα αυτά θα πρέπει να περιμένουμε αρκετό καιρό ακόμα. Προς το παρόν ο Bond είναι ο Daniel Craig ο οποίος ετοιμάζεται να υποδυθεί για τελευταία φορά τον Βρετανό κατάσκοπο στο «Bond 25» το οποίο θα σκηνοθετήσει ο Danny Boyle. Τα γυρίσματα ξεκινούν αυτές τις μέρες και η ταινία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στις 25/10 του 2019.

Μάλιστα στο σενάριο του νέας ταινίας θα συνεργαστεί ο σεναριογράφος του Trainspotting, John Hodge. Επομένως, πριν δούμε τον πρώτο μη λευκό Bond επί της οθόνης (και ποιος ξέρει ίσως ο μεθεπόμενος να είναι ο πρώτος θυληκός Bond) είναι βέβαιο ότι ο Boyle θα μας παραδώσει τον πιο ντελιαριακό και videoclipisti-κο Bond από καταβολής των ταινιών