Δεν θα ξεκολλήσεις το βλέμμα σου από την Jaguar E-Type

Διαχρονικά όμορφη και αισθησιακή.

Playboy Team

Πρόκειται για το εμβληματικό μοντέλο που καθιέρωσε την Jaguar στην κορυφή της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μάλιστα ανάγκασε τον Enzo Ferrari να παραδεχτεί πως «πρόκειται για το πιο όμορφο αυτοκίνητο που έχει δημιουργηθεί ποτέ». Η Jaguar E-Type του 1963, σε πείσμα των καιρών, συνεχίζει να σαγηνεύει. Το αστραφτερό γκρι χρώμα, η δερμάτινη επένδυση και το τιμόνι από ξύλο κερδίζουν το πιο απαιτητικό φαν του αυτοκινήτου.

Αλλά εχθρός του καλού, είναι πάντα το καλύτερο. Και η γνωστή εταιρεία «RM Sotheby’s» που ειδικεύεται στο να παίρνει vintage μοντέλα και να τα… εκτοξεύει στο σήμερα, έκανε και πάλι το θαύμα της. Κατάφερε να κόψει το βάρος στις 2.900 λίβρες, να εγκαταστήσει έναν εξακύλινδρο κινητήρα 3.8 λίτρων με δύο κυλίνδρους και να δώσει στο όχημα μέγιστη ταχύτητα των 150 μιλίων ανά ώρα.

Γνωρίζοντας πως το γκρι χρώμα στο εξωτερικό και η κόκκινη επένδυση στο εσωτερικό δεν πρέπει να αλλαχτούν γιατί χάνεται η μαγεία, τα άφησε ακριβώς έτσι, δημιουργώντας μία γέφυρα του vintage της δεκαετίας του ’60 με την τεχνολογία του σήμερα. Το όχημα που αύξησε το status icon της Jaguar βγαίνει σε δημοπρασία και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να «χτυπήσει» μέχρι και 280.000 δολάρια.

Δειτε τις photo