BMW 3 series & BMW Z4: Μια περιπλάνηση στο στυλ και την πολυτέλεια

Είδαμε τα δύο κομψοτεχνήματα σε μοναδικές διαδρομές και καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας.

Γιώργος Μούζος

Δυο μοντέλα τα οποία αποτελούν σήματα κατατεθέντα για την γερμανική μάρκα, πλέον μας προσφέρονται καλύτερα από ποτέ!

Ας δούμε ένα-ένα:

BMW Σειρά 3

Πρόκειται για ένα από τα πλέον ιστορικά μοντέλα της μάρκας, το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με την BMW, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο, όλα αυτά τα χρόνια καριέρας του.

Στην 7η γενιά της πλέον, BMW Σειρά 3, βρίσκεται στα καλύτερα της, σε επίπεδο δυναμικής συμπεριφοράς, premium ποιότητας και καινοτομίας.

Πιο σπορ παρουσιαστικό

Η άποψη των περισσοτέρων δημοσιογράφων όταν αντίκρισαν από κοντά για πρώτη φορά την νέα 3αρα. Έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, έχει πιο μυώδες παρουσιαστικό και σε ψαρώνει με το καλημέρα! Highlight σημείο του εμπρός μέρους, η μεγάλη μάσκα BMW και οι αιχμηροί προβολείς.

Εσωτερικό πολυτελές, σπορ, αλλά κι άνετο

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας αποτυπώνεται στη σαφή διάταξη των επιφανειών, στο εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 3 Sedan. Αυτό αναδεικνύει την ευρυχωρία της καμπίνας και σε συνδυασμό με το οδηγοκεντρικό cockpit, αυξάνει το βαθμό συγκέντρωσης του οδηγού στο δρόμο. Η νέα ταξινόμηση οθονών των Control Display και πίνακα οργάνων, η ψηλή κεντρική κονσόλα και η ασορτί σχεδίαση του μοντέρνου πίνακα οργάνων και της επένδυσης θυρών δημιουργούν μία συνολική σπορ εικόνα και αίσθηση ευρυχωρίας. Εν συντομία πως μεταφράζονται όλα τα παραπάνω; Κουμπώνεις στο κάθισμα και γίνεσαι ένα με το γερμανικό μοντέλο, νιώθοντας τα τεκταινόμενα του δρόμου σε τέτοιο βαθμό που νιώθεις την 3αρα προέκταση του εαυτού σου!

Φέρνει το μέλλον πιο κοντά!

Η νέα BMW Σειρά 3 Sedan χρησιμοποιεί μεγαλύτερο αριθμό καινοτόμων συστημάτων υποβοήθησης που ανοίγουν το δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει Collision & Pedestrian Warning με λειτουργία City Braking, με την τελευταία έκδοση να ειδοποιεί τον οδηγό και κατά την ανίχνευση ποδηλάτη.

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go function και Driving Assistant με Lane Departure Warning και Lane Change Warning, Rear Collision Prevention και Cross-Traffic Alert. Επίσης προσφέρεται το Driving Assistant Professional, ένα ολοκληρωμένο πακέτο βελτίωσης της άνεσης και της ασφάλειας. Ένα από τα χαρακτηριστικά του Driving Assistant Professional είναι το Steering & lane control assistant, που συνεργάζεται με τον οδηγό για παραμονή του οχήματος στην εντοπισμένη λωρίδα μέσα από στενά περάσματα και περιλαμβάνει Lane Keeping Assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση και αποφυγή εμποδίων.

Η νέα γενιά του BMW Head-Up Display προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια προβολής, νέα γραφικά και πρόσθετο περιεχόμενο οθόνης. Το Park Distance Control και η κάμερα οπισθοπορείας βοηθούν τον οδηγό να ελίσσεται και να εισέρχεται / εξέρχεται από χώρους στάθμευσης. Επίσης, η λειτουργία Parking Assistant αναλαμβάνει τον έλεγχο του τιμονιού, του γκαζιού, των φρένων και των αλλαγών σχέσεων με το κιβώτιο Steptronic κατά τους ελιγμούς στάθμευσης. Η γκάμα λειτουργιών του περιλαμβάνει επίσης Reversing Assistant, που προσφέρει δυνατότητα αυτόματης οπισθοπορείας για αποστάσεις έως 50 μέτρα, ακολουθώντας την ίδια γραμμή που το όχημα έχει καλύψει νωρίτερα με εμπρόσθια πορεία.

Γκάμα κινητήρων για όλες τις απαιτήσεις

Σε ότι αφορά στους κινητήρες με τους οποίους εφοδιάζεται η νέα BMW Σειρά 3, στις βενζινοκίνητες επιλογές έχουμε τις εκδόσεις 320i (από 44.200 ευρώ) και 330i (από 49.550 ευρώ) με τον 2λιτρο κινητήρα βενζίνης να αποδίδει 184 και 258 ίππους αντίστοιχα, ενώ το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση M340i με τον εξακύλινδρο σε σειρά turbo βενζινοκινητήρα των 387 ίππων και των 500 Nm ροπής. Στις diesel επιλογές συναντάμε τις εκδόσεις 318d (από 42.400 ευρώ), 320d (από 46.650 ευρώ), 320d xDrive (από 53.800 ευρώ) και την 330d (από 58.300 ευρώ), με απόδοση 150, 190, 190 και 265 ίππων αντίστοιχα.

BMW Z4

Η BMW έχει γράψει ιστορία με μοντέλα roadster που αποτέλεσαν σύμβολα γνήσιας οδηγικής απόλαυσης. H νέα BMW Z4 επιστρέφει με τη κλασική μαλακή οροφή, με εξαιρετικά δυναμική σχεδίαση, αλλά κι ένα cockpit που απευθύνεται στον οδηγό με οδηγικές ανησυχίες. Η νέα BMW Z4 συνδυάζει σπορ ικανότητες με πλούσιο, προηγμένο εξοπλισμό προς όφελος του οδηγού, της λειτουργικότητας και της συνδεσιμότητας.

Εμφατικό παρουσιαστικό

Η νέα BMW Z4 διαθέτει πλέον μεγαλύτερες διαστάσεις, κατορθώνοντας όμως να είναι κομψή, αλλά και δυναμική παράλληλα. Το μακρύ εμπρόσθιο μέρος, σε συνδυασμό με το πιο μαζεμένο πίσω μέρος, το οποίο είναι σαφώς επηρεασμένο από τη νέα Σειρά 8, μαζί με τις καμπύλες κατά μήκος του αμαξώματος, αποτελούν την συνταγή της επιτυχίας για ένα πανέμορφο roadster.

Οδηγοκεντρικό cockpit με διάχυτη αίσθηση ποιότητας

Με την οδηγοκεντρική σχεδίαση του cockpit, τις δυναμικές γραμμές και τα περιορισμένα διακοσμητικά ένθετα, η καμπίνα της νέας BMW Z4 μεταφέρει μία εικόνα γνήσιας οδηγικής απόλαυσης. ‘Γαλβανιζέ’ λεπτομέρειες προστίθενται στο προηγμένο περιβάλλον του roadster, ενώ η σαφής διάταξη των χειριστηρίων εστιάζει την προσοχή ακόμα περισσότερο στην οδηγική εμπειρία. Στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας ξεχωρίζει η οθόνη του συστήματος infotainment, με το χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 281 λίτρα.

Η νέα BMW Z4 είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις: sDrive20i (από 56.300 ευρώ), sDrive40i (από 66.350 ευρώ) και M40i (από 91.550 ευρώ). Στην πρώτη περίπτωση (sDrive20i) συναντάμε τον τετρακύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης των 2.0 λίτρων, απόδοσης 197 ίππων και στη δεύτερη (sDrive30i), το ίδιο μοτέρ με ισχύ 258 ίππων. Η κορυφαία έκδοση M40i εφοδιάζεται με τον εξακύλινδρο σε σειρά των 3.0 λίτρων απόδοσης 340 ίππων.