Το parka είναι η σοβαρή επένδυση που θα κάνεις τον φετινό Χειμώνα

6 επιλογές για να παραμείνεις ζεστός χωρίς να χάσεις το style σου.

Playboy Team

Με τον Νοέμβριο να έχει κάνει την εμφάνισή του και με την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα να έχει ήδη ξεκινήσει, θα πρέπει σιγά σιγά να προετοιμαζόμαστε για τον Χειμώνα. Η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα και οι επιλογές για να ζεσταθούμε αναρίθμητες. Αλλά μόνο μία μπορεί να συνδυάσει το στυλ με την ουσία. Και ακούει στο όνομα «parka». Έχοντας τις ρίζες της προέλευσής του από την φυλή των Inuit που ζει στην Ανταρκτική, το μακρύ παλτό με την γούνινη επένδυση και την κουκούλα κουβαλάει πάνω του μία σπουδαία ιστορία.

Τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 έγινε σύμβολο της νεανικής εξέγερσης στη Μεγάλη Βρετανία καθώς ήταν φτηνό, ανθεκτικό και διαθέσιμο ως second hand από τους αμερικανούς στρατιώτες που το πρωτοφόρεσαν στον πόλεμο της Κορέας. Από τότε έχει μπει αρκετό νερό στο αυλάκι. Τα parka αποτελούν την πιο καυτή τάση των τελευταίων ετών και πρώτη επιλογή στην ανδρική ντουλάπα. Η ευκολία του να το συνδυάσεις με κοστούμι ή και με casual ρούχα κατεβάζει τον βαθμό δυσκολίας αναφορικά μ’ ένα επιτυχημένο outfit και είναι ένας από τους λόγους που έχει μπει στην καρδιά του ανδρικού κοινού.

Πριν λοιπόν έρθουν τα κρύα, το Playboy Greece φρόντισε να σου βρει τα καλύτερα 6 κομμάτια που κυκλοφορούν στην αγορά ώστε να είσαι προετοιμασμένος για την δύσκολη στιγμή. Δες τις επιλογές στην παρακάτω gallery:

Δειτε τις photo