Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα νέα iPhone

Bonus: Το Apple Watch που σώζει ζωές!

Μαρίνος Φύσσας

Πώς θα σου φαινόταν αν ένα ρολόι είχε την δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος και ειδοποίησης σε περίπτωση πτώσης του χρήστη; Μάλλον εξωπραγματικό αλλά με την Apple τίποτα δεν είναι αδύνατο. Σε μία φαντασμαγορική τελετή, η εταιρεία παρουσίασε τα νέα μοντέλα του iPhone καθώς και το νέο Apple Watch. Τα τρία μοντέλα iPhone XS, XS Max και XR θα είναι διαθέσιμα από τις 28 Σεπτεμβρίου και οι τιμές τους θα ξεκινούν από τα 749 δολάρια και θα φτάνουν μέχρι τα 1.099.

iPhone XS

Είναι αδιάβροχο, έχει αντοχή στο νερό σε βάθος δύο μέτρων και για 30 λεπτά ενώ διαθέτει χρυσό, ασημένιο και γκρι φινίρισμα.  Η OLED οθόνη 5,8 ιντσών είναι ιδανική για HDR ταινίες και το ξεκλείδωμα γίνεται με Face ID. Η τιμή με 64GB αποθηκευτικού χώρου ανέρχεται στα 999 δολάρια.

iPhone XS Max

Είναι μεγαλύτερο από το XS με OLED οθόνη 6,5 ιντσών. Διαθέτει τον ανανεωμένο σχεδιασμό των iPhone με οθόνη από άκρη σε άκρη και γυάλινο σώμα, ισχυρή κάμερα 12Mp και εξελιγμένο True Tone Flash. Το Xs Max θα έχει επιπλέον 90 λεπτά χρήσης σε σχέση με το iPhone και η τιμή του με 64GB αποθηκευτικού χώρου θα ανέρχεται στα 1.099 δολάρια.

iPhone XR

Το προσιτό μοντέλο της σειράς. Λιγότερο αναβαθμισμένο από τα άλλα δύο, επομένως και φθηνότερο, δεν θα διαθέτει την οθόνη Super Retina ενώ στα θετικά του πως η μπαταρία θα διαρκεί 1,5 ώρα περισσότερο από το iPhone 8 Plus. Θα διατίθεται σε περισσότερα χρώματα, όπως λευκό, μαύρο, μπλε, κοραλί, κίτρινο και κόκκινο και  θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο 7.000 series με ποιότητα αεροναυπηγικής. Η τιμή του iPhone XR θα ξεκινά από τα 749 δολάρια στα 64GB.

Apple Watch Series 4

Ποτέ ξανά ένα ρολόι δεν έσωζε ζωές. Παρά μόνο στις ταινίες του James Bond. Η οθόνη της συσκευής είναι 30% μεγαλύτερη, ενώ είναι από άκρη σε άκρη με μικροαλλαγές και λεπτότερη. Μάλιστα θα μπορεί σε περίπτωση πτώσης του κατόχου στο έδαφος να στέλνει ειδοποιήσεις στις επαφές για κλήσεις άμεσης βοήθειας. Η τιμή πώλησης είναι στα 399 δολάρια για το μοντέλο με GPS ενώ η τιμή ανεβαίνει στα 499 δολάρια για το εκείνο με την υποστήριξη δικτύου κινητής τηλεφωνίας.