Ένα τεστ αντοχής σού αποκαλύπτει αν είσαι ο επόμενος πράκτορας του FBI

Μάθε αν έχεις το κουράγιο -και την φυσική κατάσταση- για να μπεις στην «elite force».

Μαρίνος Φύσσας

«Πιστεύεις πως έχεις ό,τι χρειάζεται;». Αυτό είναι το μήνυμα καλωσορίσματος από την επίσημη εφαρμογή του FBI Physical Fitness Test, που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα και είναι διαθέσιμη προς όλους του πολίτες σε όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να απελευθερώσουν τον εσωτερικό πράκτορά τους για την καταπολέμηση του εγκλήματος, παρέχοντας μία εικόνα από τις απαιτήσεις που χρειάζεται ώστε να μπεις στην «χρυσή λίστα».

Το τεστ φυσικής κατάστασης επανεμφανίστηκε το 2015 στο FBI μετά από 16 χρόνια απουσίας. Το εν λόγω κριτήριο χρησιμεύει προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι πράκτορες θα μπορούν να ανταποκριθούν στις φυσικές απαιτήσεις της εργασίας, οι οποίες όπως γνωρίζεις υπερβαίνουν την αντίστοιχη μίας δουλειάς γραφείου.

«Η ζωή των συναδέλφων σας αλλά κι εκείνων που προστατεύετε μπορεί να εξαρτάται από την ικανότητά σας να τρέχετε, να πολεμάτε και να πυροβολείτε. Οπότε η άψογη φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη», δήλωνε ο διευθυντής του FBI, James Comey, όταν μίλησε το 2015 στους The New York Times.

Σύμφωνα με την εφαρμογή, υπάρχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για τους άντρες που ελπίζουν να ενταχθούν στην «elite force» και συμπεριλαμβάνονται στις 4 ακόλουθες ασκήσεις, τις οποίες πρέπει να βγάλεις εις πέρας με διάλειμμα 5 λεπτά μεταξύ τους:

Τουλάχιστον 58 κοιλιακοί σε ένα λεπτό

-300 μέτρα τρέξιμο κάτω από 41 δευτερόλεπτα

-71 push-ups

-Τρέξιμο 2.4 χιλιομέτρων κάτω από 9 λεπτά.

Οι υποψήφιοι βαθμολογούνται πάνω σε αυτό το τεστ και το ιδανικό είναι να σημειώσεις 50 πόντους. Αλλά ακόμη κι αν δεν το καταφέρεις, τότε αρκεί ένα ελάχιστο σκορ 12 πόντων ώστε να πάρεις την θέση.

Ωστόσο όλα αυτά είναι απλά ένα παιχνίδι. Το να γίνεις πράκτορας του FBI προϋποθέτει σκληρή δουλειά και κριτήρια που δεν πληρούν όλοι οι άνθρωποι. Σύμφωνα με το CBS, οι ελπιδοφόροι μυστικοί πράκτορες πρέπει να έχουν ένα πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ηλικία μεταξύ 23 έως 27 ετών. Όπως βλέπεις το εύρος κλείνει αλλά τι θα περίμενε κανείς από τους πιο σκληρούς συνεργάτες του κόσμου; Ωστόσο αν ακόμη πιστεύεις πως μπορείς να μπεις στην ελίτ, τότε δεν χρειάζεται να κατεβάσεις την εφαρμογή. Το FBI παρέχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής και είναι φτιαγμένο ειδικά για το να φτάσεις στο «κόκκινο» την φυσική σου κατάσταση.

Διάβασε το πρόγραμμα που οφείλεις να ακολουθείς ευλαβικά καθημερινά:

Τρέξιμο για 90 δευτερόλεπτα

-Μάξιμουμ κοιλιακοί για 30 δευτερόλεπτα

-Τρέξιμο για 90 δευτερόλεπτα

-Μάξιμουμ Push-ups

-Τρέξιμο για 90 δευτερόλεπτα

Μάξιμουμ επαναλήψεις στο μονόζυγο

-Τρέξιμο για 90 δευτερόλεπτα

-Μάξιμουμ squats με μπάρα για  30 δευτερόλεπτα