20 ζόρικα λεπτά για να γυμνάσεις όλο σου το σώμα

Δηλαδή μέχρι να πεταχτείς στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς σου.

Μαρίνος Φύσσας

Μετά από μία μίνι σύσκεψη (με τον εαυτό μου) και ύστερα από πολλές ώρες συζητήσεων με φίλους, κατέληξα σ’ ένα συμπέρασμα που δεν αμφισβητείται για κανέναν λόγο. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το γεγονός πως το πιο εύκολο πράγμα στην ζωή είναι να βρω δικαιολογίες για να αποφύγω την γυμναστική. Ναι, καταλαβαίνω πως οι καθημερινοί ρυθμοί είναι εξαντλητικοί από μόνοι τους. Δεν ξέρεις πόσο σε νιώθω όταν το μοναδικό πράγμα που σκέφτεσαι είναι να αράξεις στην κρεβατάρα σου, να παραγγείλεις και να σαπίσεις στο Netflix. Αλλά μην συνεχίσεις άλλο. Γιατί κάπου εδώ σταματάνε οι δικαιολογίες.

via GIPHY

Σου βρήκα το τέλειο πρόγραμμα (καλά θα υποφέρεις λίγο) για να σταματήσεις να τρως με ενοχές. Και το καλύτερο; Διαρκεί μόλις 20 λεπτά. Οπότε μην πεις ότι δεν βρίσκεις χρόνο μέσα στην ημέρα. Μέχρι να κουτσομπολέψεις με τον κολλητό στο κινητό, να σκεφτείς τι θα παίξεις στο Στοίχημα ή να πεταχτείς στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς σου, θα έχεις καταφέρει να γυμναστείς, να φτιάξεις την υγεία σου και να γίνεις ένα κλικ πιο ευτυχισμένος.

Συν τοις άλλοις θα «κάψεις» τα περιττά κιλά και ετοιμάσου να πεις «αντίο» στις τοξίνες. Δεν θα σου πω ψέματα. Δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Το burnout των 20 λεπτών είναι ένα αρκετά δυναμικό πρόγραμμα και με λίγα λόγια θα πρέπει να ιδρώσεις φουλ το φανελάκι αν θέλεις να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δες ένα μικρό παράδειγμα προπόνησης, στο οποίο μπορείς να προσθέσεις τις δικές σου «πινελιές» (Όχι δεν εννοώ αντί για νερό, να πίνεις gin tonic).

Push-ups (10-15 επαναλήψεις)

via GIPHY

Κοιλιακοί με ψηλά τα πόδια (10 επαναλήψεις)

Squats (10-15 επαναλήψεις)

via GIPHY

Κωπηλατική (10 επαναλήψεις)

via GIPHY

Προβολές ποδιών (10 επαναλήψεις σε κάθε πόδι)

Burpees (10 επαναλήψεις)

via GIPHY

Ακολούθησε αυτό το πρόγραμμα, φτιάχνοντας ταυτόχρονα την διατροφή σου και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακό. Πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία. Σωστά;