Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
«Ξεκλειδώνεται» το γονιδιακό ντόπινγκ
Bookmark and Share
04/05/2011
ντόπινγκ

Δύο ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες, βρίσκονται σε εξέλιξη, οι οποίες αναμένεται να βάλουν τέλος στη νέα μάστιγα του αθλητισμού, το γονιδιακό ντόπινγκ. Σύμφωνα με αυτές οι αιματολογικές εξετάσεις ενός αθλητή θα είναι ικανές να οδηγήσουν στην εξακρίβωση του γονιδιακού ντόπινγκ, για αρκετό διάστημα μετά την πραγματοποίηση του.

Οι δύο έρευνες στηρίζονται οικονομικά από τη WADA. Τη μια πραγματοποιούν Γερμανοί επιστήμονες, ενώ στη δεύτερη συνεργάζονται Γάλλοι και Αμερικανοί. Οι έρευνες των δύο ομάδων έχουν επικεντρωθεί σε ποντίκια και πιθήκους. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αφού από αιματολογικές εξετάσεις οι επιστήμονες μπόρεσαν να ανιχνεύσουν γονιδιακό ντόπινγκ για πολλούς μήνες μετά την πραγματοποίηση του.

Η έρευνα που πραγματοποιείται από τη δεύτερη επιστημονική ομάδα θα εφαρμοστεί άμεσα και σε ανθρώπους, με την ελπίδα να ανιχνεύεται χρήση της ένεσης και για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ θα επιδιώξει να συγχωνευτούν οι δύο μέθοδοι ώστε με μια απλή εξέταση να διαπιστώνεται το γονιδιακό ντόπινγκ.

Πηγή: sport-fm.gr

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide