Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Μερική συμφωνία μεταξύ «αιωνίων»
Bookmark and Share
24/02/2011
βόλεϊ

Δύο ώρες και… κάτι χρειάστηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για να συμφωνήσουν στις συνθήκες διεξαγωγής του ημιτελικού της Τετάρτης (2/3) για το Κύπελλο, στο βόλεϊ, όχι, όμως και για τις αναμετρήσεις των «αιωνίων» στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.

Παρουσία του εκπροσώπου της ΓΓΑ, Βασίλη Ντάκουρη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία δέχεται να γίνει το ματς, μόνο αν οι θεατές είναι μαθητές και αθλητές, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τη «χρυσή» τομή…

Έτσι, μετά από διαπραγματεύσεις και αναλύσεις… επί αναλύσεων, ο κόσμος που θα βρεθεί στα κλειστά του Ρέντη (δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα αναβολής ή αλλαγής έδρας) και του Μετς (7/2) θα είναι: ανήλικοι αθλητές του γηπεδούχου σωματείου απ' όλα τα αθλήματα, συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους, παιδιά από Ακαδημίες (συμπεριλαμβανομένων και άλλων σωματείων που θα επιλέξει ο γηπεδούχος), αθλητές -αποκλειστικά- του βόλεϊ ανεξαρτήτου ηλικίας, μαθητές δημοτικών σχολείων, χορηγοί, μέλη Δ.Σ., προπονητές, διαιτητές.

Όλοι οι παραπάνω θα πρέπει να αποδείξουν την ιδιότητά τους με δελτίο, ταυτότητα και καταστατικό του σωματείου ή της Ένωσης (ΣΕΠΠΕ, ΟΔΒΕ) που ανήκουν. Τα ονόματα των δύο πρώτων κατηγοριών -αθλητές του γηπεδούχου σωματείου και ακαδημιών- θα σταλούν σε μορφή λίστας από τον γηπεδούχο στην ΕΟΠΕ, η οποία θα βγάλει τις προσκλήσεις. Το σύνολο των θεατών δε θα πρέπει να ξεπερνάει το 60% της χωρητικότητας του γηπέδου, ενώ στο υπόλοιπο 40% θα ανήκουν οι αθλητές βόλεϊ ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Ωστόσο, δεν έλειψαν οι διαφωνίες… Η πρώτη είχε να κάνει με τη… βαριά λέξη «ευθύνη». Με την αρχική πρόταση της ΕΟΠΕ να αφορά προσκλήσεις που θα «φύγουν» μόνο από την ίδια την ομοσπονδία, οι δύο ομάδες διαφώνησαν να έχουν την ευθύνη της τέλεσης του αγώνα. «Ας γίνει το ματς κανονικά με οπαδούς και τότε θα έχουμε την αποκλειστική ευθύνη. Με προσκλήσεις άλλων, εμείς ευθύνη δε φέρουμε για ό,τι συμβεί στο ματς», είπαν οι δύο ομάδες.

Στην πορεία της συζήτησης και αφού συμφωνήθηκε η πλειοψηφία του κοινού να είναι προσκεκλημένοι των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός τάχθηκε σύμφωνος, το ίδιο και ο Ολυμπιακός, που, πάντως, ήταν πιο… αντιδραστικός.

Η δεύτερη διαφωνία αφορούσε την ποσότητα των παιχνιδιών που θεωρούνται «ειδικής διαχείρισης». Όλα μέχρι το τέλος της σεζόν είπαν ΓΓΑ και Ομοσπονδία (τρία στην περίπτωση των διοργανώσεων της ΕΟΠΕ, άλλη ιστορία η ΕΣΑΠ), μόνο το ματς του Κυπέλλου ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Παναθηναϊκός, τα δύο πρώτα ματς, όχι της τελευταίας αγωνιστικής στην Α1 γυναικών τόνισε ο Ολυμπιακός. Αν και οι «πράσινοι» στην πορεία της σύσκεψης και μετά από 10λεπτο διάλειμμα για να τα πουν μεταξύ τους, συμφώνησαν στο «πακέτο» των τριών παιχνιδιών, η πλευρά του Ολυμπιακού δεν άλλαξε γνώμη.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι μιλάμε μόνο για τα παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας, το ντέρμπι του Κυπέλλου και την αναμέτρηση των γυναικών στο Μετς. Δε συμφωνούμε από τώρα για την τήρηση ίδιων μέτρων στη ρεβάνς των κοριτσιών στο Ρέντη, που θα γίνει τον Απρίλιο. Τα πράγματα μπορεί να έχουν εξομαλυνθεί μέχρι τότε. Είναι πρωτόγνωρο και δε γίνεται πουθενά στον κόσμο να ορίζονται τόσο νωρίς οι συνθήκες ενός αγώνα που θα γίνει σε 45 μέρες. Διαφωνούμε κάθετα και αυτό να μεταφερθεί στον κ. Μπιτσαξή», επισήμανε ο Γιάννης Δαλέζιος, εκπροσωπώντας τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τους «ερυθρόλευκους», πέρα από το θέμα του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί, το ζήτημα είναι επίσης οικονομικό, αλλά και αγωνιστικό, καθώς το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής της β' φάσης είναι πιθανό να κρίνει τον τίτλο στις γυναίκες.

Σχετικά, πάντως, με το οικονομικό θέμα, η ΓΓΑ ξεκαθάρισε ότι είναι διατεθειμένη να καλύψει την οποιαδήποτε οικονομική ζημιά των δύο συλλόγων από την απώλεια των εισιτηρίων.

Στο μοναδικό πράγμα στο οποίο οι εκπρόσωποι των ομάδων συμφώνησαν χωρίς να χρειαστούν διαπραγματεύσεις, ήταν στην ακύρωση του όρου «γιορτή», που κατά κόρον χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Ντάκουρη. «Όταν σου απαγορεύουν να βάλεις τον κόσμο σου στο γήπεδο και σου υπαγορεύουν την ιδιότητα των θεατών είναι γιορτή ιμιτασιόν. Κάποια στιγμή πρέπει να βρούμε τον τρόπο οι γιορτές να είναι πραγματικές και να γίνονται με τους φιλάθλους των ομάδων στις εξέδρες», είπε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Νίκος Ρισβάς.

Οι δύο ομάδες συμφώνησαν επίσης, στο πλαίσιο της δημιουργίας καλού κλίματος πριν από τον ημιτελικό, να πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στην ΕΟΠΕ την Τρίτη (1/3).

Πηγή: sport-fm.gr

Tags βόλεϊ
Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide