Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Αποχωρεί μετά το Λονδίνο ο Ταμπάκος
Bookmark and Share
16/02/2011
Δημοσθένης Ταμπάκος

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου το 2012 θα είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση, στην οποία θα πάρει μέρος ο Δημοσθένης Ταμπάκος πριν αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Το χρυσό μετάλλιο σε αυτή την διοργάνωση θα είναι το ιδανικό κλείσιμο για μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις υποστήριξε ο Έλληνας πρωταθλητής της γυμναστικής.

Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ ο Δημοσθένης Ταμπάκος αναφέρθηκε στην πορεία του όλα αυτά τα χρόνια αλλά και στον τρόπο
με τον οποίο θα ήθελε να την ολοκληρώσει:

«Σίγουρα θέλω να κερδίσω ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Με αυτό τον τρόπο θέλω να κλείσω την καριέρα μου. Όμως αποφεύγω να μιλάω περισσότερο για αυτό. Το καλύτερο είναι να μιλάς στον αγώνα με έργα. Εύχομαι να μην αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα τραυματισμού που θα με οδηγήσει πίσω αγωνιστικά. Με αυτόν τον τρόπο θα κλείσει μια μεγάλη περίοδος της ζωής μου. Βρίσκομαι στην εθνική ομάδα από τον Μάρτιο του 1990. Εικοσιένα χρόνια δεν είναι και λίγα. Όλα αυτά τα χρόνια έχω στερηθεί και στερούμε πολλά πράγματα. Όμως έχω αποφασίσει να μείνω σε αυτή μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατόπιν θα αποχωρίσω και θα εγκαταλείψω τον πρωταθλητισμό».

Για το μυστικό της επιτυχίας και της διάρκειας στις μεγάλες διακρίσεις:

«Στους αγώνες πάντα παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία. Αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Πρέπει να συνδυάζεται με την διαρκή δουλειά. Μόνο με σωστό συνδυασμό μπορούν να έρθουν τα ανάλογα αποτελέσματα».

O πρωταθλητισμός έχει και μεγάλη πίεση που κάποιες στιγμές οδήγησε τον Δημοσθένη Ταμπάκο στη σκέψη της αποχώρησης:

«Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να σταματήσω. Η ψυχολογική πίεση ήταν μεγάλη. Και δεν αφορά μόνο την περίοδο που ήμουν τραυματισμένος. Όταν ήμουν σε μεγάλο δίλλημα για το αν θα συνεχίσω ή όχι με τον πρωταθλητισμό, πήρα απόσταση από το άθλημα. Όταν είδα ότι μπορούσα να ζήσω και χωρίς τον αθλητισμό και την γυμναστική, τότε αποφάσισα να επιστρέψω και να συνεχίσω».

Για το θέμα του ντόπινγκ ανέφερε:

«Αποτελεί μια μάστιγα που κάνει συχνά πυκνά την εμφάνισή της σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Ευτυχώς στην γυμναστική τα κρούσματα είναι πολύ λίγα και αυτά εκτός Ελλάδας. Όλοι οι αθλητές πρέπει να γνωρίζουν την αξία του σωστού αγώνα. Οφείλουν να έχουν παιδεία και να αγωνίζονται στηριζόμενοι σε σωστές αρχές. Οι αθλητές οφείλουν επίσης να πιστεύουν στις δικές τους δυνάμεις. Πρέπει να επιμείνουν για πολλά χρόνια, να στερηθούν πολλά πράγματα και να περάσουν πολλές κακουχίες για να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα».

Πρωταρχικός στόχος για τον Δημοσθένη Ταμπάκο είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία:

«Με ενδιαφέρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στο Τόκυο της Ιαπωνίας τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ θα πάρω μέρος και στο παγκόσμιο κύπελλο που θα γίνει σε ένα περίπου μήνα και θα αποτελέσει για εμένα ένα καλό τεστ να δω τον εαυτό μου μετά από πολύ καιρό», ολοκλήρωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της γυμναστικής.


Πηγή: sport-fm.gr

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide