Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Ο… μαρτυριάρης φίλος του Λανς
Bookmark and Share
29/08/2012
Λανς Αρμστρονγκ

Δεν ήταν η αποκάλυψη- σοκ. Κανένας δεν… έπεσε από τα σύννεφα ακούγοντας πως ο Λανς Αρμστρονγκ κατηγορείται- για μία ακόμη φορά- για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ούτε καν η πρόθεση της αμερικανικής υπηρεσίας αντιντόπινγκ (USADA) να του αφαιρέσει τους 7 τίτλους από το Γύρο Γαλλίας δεν αιφνιδίασε. Αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η αντίδραση του 41χρονου Αμερικανού. Η απόφασή του να μην υπερασπιστεί αυτή τη φορά τον εαυτό του και να… παραδώσει τα όπλα.

Δεν υπήρξε μόνο ένας αθλητής που κέρδισε επάξια τον χαρακτηρισμό «μαχητής»- άλλωστε είναι εκείνος που ξεπέρασε τον καρκίνο για να επανέλθει στον πρωταθλητισμό. Αλλά είναι και κάποιος που στις έως τώρα, αρκετές είναι η αλήθεια, περιπτώσεις που κάποιος άφηνε υπόνοιες για ντόπινγκ, εκείνος είχε… ετοιμοπόλεμους τους δικηγόρους τους.

Η απάντηση εντοπίζεται στον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Γιατί φαίνεται πως ο Αρμστρονγκ είχε έναν… μαρτυριάρη φίλο και αυτό πληρώνει.

Ο Τζορτζ Χίνκαπι, που βοήθησε τον Αρμστρονγκ και στις επτά νίκες του στο Γύρο Γαλλίας, είναι όπως όλα δείχνουν εκείνος που έδωσε στην USADA τις πιο κρίσιμες πληροφορίες για το συστηματικό πρόγραμμα ντόπινγκ που εφάρμοζε ο 41χρονος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πρώην ποδηλάτης κατηγορεί τον Αρμστρονγκ. Ομως έως τώρα εκείνος αντιμετώπιζε τους ισχυρισμούς του Φλόιντ Λάντις ή του Τάιλερ Χάμιλτον ως αποτέλεσμα της πικρίας που ένιωθαν επειδή είχαν συλληφθεί οι ίδιοι να παραβιάζουν τους κανονισμούς περί ντόπινγκ. Για αυτό η USADA ήθελε τόσο απελπισμένα τη βοήθεια του Χίνκαπι, εξαιτίας της καλής του φήμης αλλά και κυρίως για τη σχέση που έχει με τον Αρμστρονγκ όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή η σχέση που φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του 41χρονου να μην υπερασπιστεί τον εαυτό του. Γιατί η αποκάλυψη λεπτομερειών για παραβάσεις των κανονισμών περί ντόπινγκ από έναν έμπιστο φίλο θα προκαλούσαν τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία του Αρμστρονγκ.

Η απόφασή του να μην δώσει τη συγκεκριμένη μάχη ίσως τελικά κρατήσει για πάντα κρυφές αυτές τις πληροφορίες που φέρεται να έχει δώσει ο Χίνκαπι. Ο άνθρωπος για τον οποίο ο Αρμστρονγκ είχε πει κάποτε πως είναι «πιστός, σαν φίλος και σαν συναθλητής». Μήπως άλλαξε γνώμη τώρα;Πηγή: sport-fm.gr

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide