Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
«Όνειρο μου το Ολυμπιακό μετάλλιο»
Bookmark and Share
22/11/2011
Σπύρος Γιαννιώτης

Έχει βάλει στο μάτι το Ολυμπιακό μετάλλιο και αυτό θα είναι στο μυαλό του μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και απάντησε σε ερωτήσεις των σπουδαστών για τους στόχους που έχει βάλει.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Σανγκάης τόνισε πως έχει βάλει ψηλά τον πήχη και πως επιθυμία του μόλις σταματήσει την ενεργό δράση είναι να βοηθήσει την Ελλάδα να διεξαχθούν παγκοσμίου επιπέδου αγώνες στην χώρα μας.

Αναλυτικά όσα είπε στους σπουδαστές του ΚΑΡ ο Σπύρος Γιαννιώτης:

«Πιστεύω πως το άθλημα της ανοικτής θάλασσας θα έχει πολύ καλή προβολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε κλειστή λίμνη οπότε οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν τα όσα γίνονται σε έναν αγώνα. Στο test event που έγινε τον περασμένο Αύγουστο γνώρισα την κούρσα και πλέον ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω. Στο άθλημα μας δεν παίζει μεγάλο ρόλο ο χρόνος που θα τερματίσεις αλλά ποιον αντίπαλο έχεις να αντιμετωπίσεις.

Έχω βάλει ψηλά τον πήχη φέτος. Όποια θέση εκτός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα το θεωρήσω αποτυχία. Ένα ολυμπιακό μετάλλιο είναι το όνειρο μου και να συμπληρώσω ότι έχω κάνει στην καριέρα μου. Αν πετύχω κάτι τέτοιο θα μπει το όνομα μου στην ιστορία και αυτό θέλω.

Φαβορί μαζί με μένα είναι ο Γερμανός, Τόμας Λουρτζ. Υπάρχει ακόμα ένας ανερχόμενος νεαρός από τον Καναδά, ο Ρίτσαρντ Βάινμπέργκερ αλλά ακόμα είναι νέος σε ηλικία και δεν έχει πάρει και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εγώ και ο Γερμανός προβληματιστήκαμε όταν τον είδαμε να μας περνά sto test event αλλά αν είμαι σε καλή κατάσταση δεν χάνω από εκείνον με τίποτα.

Έχω συγγενείς στην Αγγλία (σ.σ. η μητέρα του είναι Αγγλίδα) αλλά εγώ κολυμπώ για την Ελλάδα, αγαπώ την Ελλάδα και παρά τα χίλια δύο προβλήματα που υπάρχουν στην χώρα μας δεν την αλλάζω με τίποτα. Έχω πείσμα όπως και όλοι οι Έλληνες αθλητές και συνεχίζουμε να προσπαθούμε για να επιβιώσουμε έστω και με αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Θα σταματήσω να κολυμπάω όταν δεν θα έχω κίνητρο πια. Αυτή την στιγμή στο μυαλό μου είναι μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τίποτα άλλο. Όταν με το καλό σταματήσω θέλω να βοηθήσω να γίνουν αγώνες παγκοσμίου επιπέδου στην Ελλάδα. Η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες χώρες που διεξάγονται αγώνες. Έτσι, θα έχουμε προβολή ως Ελλάδα και θα ανέβει και το ποσοστό του τουρισμού.

Όταν πηγαίνω σε διεθνείς αγώνες και συζητάμε με ξένους αθλητές για την οικονομική κατάσταση στην χώρα μας, μας κάνουν «πλάκα». Λένε συνέχεια για τα αρνητικά που έχει η Ελλάδα αλλά εγώ από την μεριά μου προσπαθώ τόσο σε αγωνιστικό κομμάτι όσο και στις συζητήσεις να μας δικαιολογώ».
 

Πηγή: sport-fm.gr 

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide