Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Πάσχει από καρκίνο ο Φρέιζερ
Bookmark and Share
07/11/2011
Τζο Φρέιζερ

Μάχη με τον καρκίνο δίνει ο μεγάλος πυγμάχος του παρελθόντος και ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία του αθλήματος, Τζο Φρέιζερ.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο επί πολλά έτη μάνατζερ του “Smokin Joe”, Λέσλι Γουλφ μιλώντας χθες το βράδυ στο CNN, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι η κατάσταση της υγείας του 67χρονου πια Φρέιζερ είναι πολύ κακή.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Γουλφ χθες, ο Φρέιζερ έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο στο συκώτι σε προχωρημένο στάδιο πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες. Από τότε έχει υποβληθεί σε θεραπεία, και το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια.

«Ο Τζο είναι ένας γίγαντας ανάμεσα σε ανθρώπους. Ήταν ένας θαυμάσιος μονομάχος, ένας θαυμάσιος πυγμάχος. Όταν ο “Smokin Joe” ανέβαινε στο ρινγκ ήξερες τι θα ακολουθήσει. Καθιέρωσε τον εαυτό του σαν έναν πρωταθλητή ανάμεσα σε πρωταθλητές ειδικά στην κόντρα που είχε με τον Άλι. Προσεύχομαι για αυτόν», τόνισε.

Ο Τζο Φρέιζερ με τον άσπονδο φίλο του, Μοχάμεντ Άλι έχουν προσφέρει έναν από τους συγκλονιστικότερους αγώνες στην ιστορία της πυγμαχίας.

Ο Φρέιζερ ήταν από τους λίγους που υποστήριζαν ανοικτά τον Μοχάμεντ Άλι όταν ο τελευταίος αποφάσισε να μην καταταγεί στον αμερικανικό στρατό την περίοδο του πολέμου στο Βιετνάμ. Αυτό έγινε τον Απρίλιο του 1967. Όταν τον Οκτώβριου του 1970 ο Μοχάμεντ Άλι επέστρεψε στη δράση, οι δύο κορυφαίοι πυγμάχοι έκλεισαν ραντεβού στο ρινγκ.

Στις 7 Μαρτίου 1971 ο Φρέιζερ έχοντας ήδη στην κατοχή του τον τίτλο του πρωταθλητή βαρέων βαρών υποχρέωσε τον Μοχάμεντ Άλι, στην πρώτη του ήττα στη σταδιοδρομία του μετά από έναν αγώνα 15 γύρων. Μετά από περίπου τέσσερα χρόνια, "κλείνουν" την ρεβάνς σε μια μάχη μέσα στο ρινγκ, η οποία έχει μείνει στην ιστορία ως η «αναμέτρηση του αιώνα» με νικητή, -αυτή τη φορά- τον Άλι.

Ο Φρέιζερ έχασε τον τίτλο του από τον Τζορτζ Φόρμαν το 1973, ενώ έδωσε άλλους δύο αγώνες ενάντια στον Μοχάμεντ Άλι.


Πηγή: sport-fm.gr 

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide