Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Η φλόγα έσβησε, η ελπίδα όχι!
Bookmark and Share
05/07/2011
 13οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics

Με την τελετή λήξης το βράδυ της Δευτέρας στο Καλλιμάρμαρο ολοκληρώθηκαν οι 13οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics που διεξήχθησαν στην Αθήνα. Αθλητές, προπονητές, συνοδοί, κριτές, εθελοντές και θεατές είδαν τη φλόγα να σβήνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όχι όμως και την ελπίδα για ένα κόσμο ισότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας. Με μουσική, χορό και πρόσωπα χαμογελαστά οι αθλητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους εκπροσώπους των αθλητών να εισέρχονται στο στάδιο με τη μουσική συνοδεία των ΟΝΙΡΑΜΑ. Ακολούθησε η υποστολή της σημαίας των αγώνων (η οποία παραδόθηκε στην Κορέα που θα διοργανώσει τους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics), το σβήσιμο της φλόγας, πολλά βεγγαλικά και φυσικά και άλλη μουσική με Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Γλυκερία, ο Πετρολούκας Χαλκιάς, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Νατάσσα Μποφίλιου, το συγκρότημα «Αerika» κ.α.

Τη λήξη των αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, Γιάννα Δεσποτοπούλου, αφού ευχαρίστησε όλους εκείνους που συντέλεσαν στο να στεφθεί η διοργάνωση με επιτυχία τόνισε: «Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 έφτασαν στο τέλος τους, όμως ο αγώνας για μία κοινωνία ισότητας συνεχίζεται». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής Special Olympics, Τίμοθι Σράιβερ είπε: «Στην Ελλάδα δεν λέμε ‘Είμαι μέσα’, αλλά ‘Είμαστε ΟΛΟΙ μέσα'», παροτρύνοντας τον κόσμο να φωνάξει μαζί του. Συγκινητικός ο εκπρόσωπος των αθλητών, ο Βρετανός Σέιντ Λιούις: «Ελλάδα σε ευχαριστούμε για τη γενναιοδωρία σου και την καλοσύνη σου, που μας έκανες να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας. Δεν θα σε ξεχάσουμε».


sport-fm.gr

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide