Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Ήρθε η απάντηση
Bookmark and Share
21/06/2011
ΕΡΤ

Οι κατηγορίες του ΣΕΓΑΣ προς την ΕΡΤ για τη μη κάλυψη των αγώνων της Εθνικής ομάδας στίβου στην πρώτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν έμειναν αναπάντητες από την κρατική τηλεόραση. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ ΑΕ, απαντά στην αρχαιότερη ελληνική ομοσπονδία, λέγοντας πως υπήρχε κανονικά απεσταλμένος στη Σμύρνη για τις ανάγκες της μετάδοσης, άσχετα αν δεν μεταδόθηκαν οι αγώνες, πως η ΕΡΤ συμμετέχει στο συμβούλιο της ΕΕΑ και πως δεν υπήρχε σήμα για τη μετάδοση από την τουρκική πόλη. Επίσης, πως υπήρχαν κανονικά ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του σαββατοκύριακου για τις προσπάθειες των αθλητών μας και πως το ενδιαφέρον της για τον κλασικό αθλητισμό φαίνεται από την τριετή συμφωνία μετάδοσης των Diamond League.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ με τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», σχετικά με τη κάλυψη των αγώνων της Εθνικής ομάδας στίβου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α' κατηγορίας που έγινε στη Σμύρνη και την εν γένει παρουσίαση του γεγονότος από τη δημόσια τηλεόραση, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Η ΕΡΤ συμμετέχει στο γενικό συμβόλαιο της EBU με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου (ΕΑΑ), το οποίο περιλαμβάνει, από πλευράς διοργανώσεων εθνικών ομάδων, μόνο τη Σούπερ Κατηγορία που διεξήχθη φέτος στη Στοκχόλμη και καλύφθηκε απευθείας από την ΕΡΤ, όπως έχει υποχρέωση, εκ του συμβολαίου, να πράττει. Σημειώνουμε ότι όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες διεξάγονταν ταυτόχρονα τις ίδιες ημέρες και ώρες με αυτή.

2. Μέχρι και δυο ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων στη Σμύρνη και, παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τη Δ/νση αθλητικών προγραμμάτων, δεν υπήρχε πάροχος τηλεοπτικού σήματος, ώστε να προγραμματιστεί εγκαίρως η τηλεοπτική μετάδοση. Τελικά, μόλις δυο μέρες πριν από την έναρξη των αγώνων της Σμύρνης (γεγονός πρωτοφανές σε διεθνή διοργάνωση και έξω από κάθε τηλεοπτική λογική), η τουρκική τηλεόραση εμφανίστηκε κάνοντας μία προσφορά χωρίς συγκεκριμένες προδιαγραφές και οικονομικό κόστος αγοράς των δικαιωμάτων.

3. Σε όλα τα δελτία ειδήσεων από Σάββατο έως και Δευτέρα υπήρχαν ρεπορτάζ και αναφορές για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων στίβου στη Σμύρνη και την άνοδο της Εθνικής ομάδας στη Σούπερ Κατηγορία.

4. Παρά το γεγονός ότι η ΕΡΤ γνώριζε ότι δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, είχε στείλει απεσταλμένο στη Σμύρνη για την ειδησεογραφική κάλυψη του γεγονότος για τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία.

5. Από το καλοκαίρι του 2010, η ΕΡΤ αναβάθμισε την τηλεοπτική παρουσία του ελληνικού αθλητισμού και των Ολυμπιακών αθλημάτων. Σε κάθε δελτίο ειδήσεων, υπάρχει ρεπορτάζ για Ολυμπιακά αθλήματα, ενώ η Αθλητική Κυριακή –μετά από πολλά χρόνια- έχει μεγάλες ενότητες με την κάλυψη και προβολή όλων των δρώμενων των ελληνικών ομοσπονδιών. Ακόμη η ΕΡΤ, σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή, έχει καλύψει φέτος, με απευθείας μεταδόσεις, τα εθνικά πρωταθλήματα των περισσοτέρων ελληνικών ομοσπονδιών.

6. Ποτέ από τον Ιούλιο του 2010 και μετά δε μεταδόθηκε σε καμιά αθλητική εκπομπή ή δελτίο ειδήσεων δήλωση οποιουδήποτε "ατζέντη" αθλητή σε οποιοδήποτε σπορ, ενώ, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, στην ΕΡΤ το ποδόσφαιρο και, ειδικά, οι μεταγραφές του μεταδίδονται με αυστηρά δημοσιογραφικό τρόπο.

7. Με την ευκαιρία, να σημειωθεί πως η ΕΡΤ φρόντισε να εξασφαλίσει για τρία χρόνια τα τηλεοπτικά δικαιώματα της παγκοσμίου ενδιαφέροντος διοργάνωσης του Diamond League, με 14 Γκραν Πρι ετησίως».

sport-fm.gr

Tags ΕΡΤ
Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide