Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
«Μία κλάση ανώτεροι οι Λιθουανοί»
Bookmark and Share
10/09/2012
Εθνική Ελλάδας

Η Εθνική μπήκε με το δεξί στα προκριματικά του Μουντιάλ επικρατώντας της Λετονίας στην Ρίγα και βγάζοντας ουσιαστικά το…δύσκολο κομμάτι των δύο πρώτων αγώνων.

Ωστόσο στο ελληνικό «στρατόπεδο» μόνο εφησυχασμός δεν επικρατεί εν όψει Λιθουανίας. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Σάντος συγκέντρωσε την Κυριακή τους διεθνείς και τους ανέλυσε με την βοήθεια του βίντεο το παιχνίδι της προσεχούς αντιπάλου, για την οποία η άποψη που επικρατεί στην «γαλανόλευκη» είναι ότι πρόκειται για ομάδα… ένα επίπεδο πάνω από τους Λετονούς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μετά την πρωινή προπόνηση, μάζεψε τους παίκτες του στο ξενοδοχείο και τους έδειξε σε βίντεο ένα ματς των Λιθουανών απέναντι στους Ρώσους, πριν το Euro, το οποίο είχε λήξει 0-0.

Ο λόγος που ο Σάντος έδειξε το συγκεκριμένο βίντεο στους διεθνείς είναι σαφής καθώς πρόκειται για ένα ματς στο οποίο οι Λιθουανοί ήταν πολύ καλοί ενώ απέναντί τους είχαν μία θεωρητικά πιο δυνατή ομάδα που ήθελε να πάρει τον έλεγχο, να κυκλοφορήσει την μπάλα και να σκοράρει… Αυτό δηλαδή που σκοπεύει να κάνει και η Ελλάδα την Τρίτη στο Καραϊσκάκη.

Ο Σάντος κατά την διάρκεια του βίντεο εστίασε ιδιαίτερα στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία των Λιθουανών και εξηγούσε στους παίκτες του τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουν ώστε να διασπάσουν την άμυνά τους και να καταφέρουν να πετύχουν ένα τέρμα που θα ανοίξει το ματς και θα απελευθερώσει τους ίδιους.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία και πρέπει να τονιστεί, είναι ότι στις τάξεις της Εθνικής ομάδας, παίκτες και επιτελείο, η άποψη που επικρατεί για τους Λιθουανούς και το συμπέρασμα που βγαίνει για την προσεχή αντίπαλο της είναι ότι πρόκειται για ομάδα που είναι μία κλάση ανώτερη από την Λετονία. Ο Σάντος και οι συνεργάτες του αλλά και οι ποδοσφαιριστές ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν μία ομάδα που έχει πιο έμπειρους παίκτες απ’ ότι είχε η Λετονία.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το συμπέρασμα που βγαίνει για την Λιθουανία είναι ότι ξέρει να παίζει πολύ καλά στην άμυνα. Έχει συνολικά καλή αμυντική συμπεριφορά και λειτουργία ενώ είναι πολύ πιο επικίνδυνη ομάδα από τους Λετονούς όταν βγαίνει στην κόντρα επίθεση.

Επιπλέον, ο Σάντος έχει αντιληφθεί και έχει μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές του ότι οι Λιθουανοί έχουν πολύ καλούς εξτρέμ που συγκλίνουν στον άξονα για να πάρουν την μπάλα και να δημιουργήσουν πρόβλημα στην αντίπαλη αμυντική διάταξη. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πορτογάλος εφιστά την προσοχή στην συνολική αμυντική λειτουργία της Εθνικής ομάδας και έχει ζητήσει από τους παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς.Πηγή: sport-fm.gr

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide