Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Αποκλεισμό του ΠΑΟΚ «θέλει» ο Παναθηναϊκός
Bookmark and Share
29/08/2012
ΠΑΟΚ

Με καλό μάτι βλέπουν στον Παναθηναϊκό πιθανό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ραπίντ Βιέννης.

Κι αυτό, γιατί, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τα έσοδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 8 εκατομμύρια € για το «τριφύλλι»!

Αφού σε αυτή την περίπτωση, οι «πράσινοι» θα πάρουν όλο το market pool που προορίζεται για τις ελληνικές ομάδες του Europa League (προϋπόθεση να αποκλειστεί και ο Ατρόμητος από την Νιούκασλ).

Επίσης, μία καλή πορεία του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League θα δώσει ακόμη περισσότερα χρήματα στα ταμεία του συλλόγου, αφού σε αυτά τα 8 δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή τα εγγυημένα έσοδα για το «τριφύλλι» προσδιορίζονται στα 3,4 εκατ. ευρώ, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει ήδη εισπράξει 2,1 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του Champions League και έχει εγγυημένα 1,3 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa.

Σε αυτό το ποσό θα προστεθεί και αυτό του ελληνικού market pool το οποίο ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα, τα οποία θα μοιραστούν σε όλες τις ελληνικές ομάδες που θα συμμετέχουν στους ομίλους ισομερώς. Ο Ατρόμητος, έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στη Νιούκασλ και ο μοναδικός… εχθρός για τα χρήματα, είναι ο ΠΑΟΚ. Αν αποκλειστεί στα ήδη 3,4 εκατομμύρια ευρώ θα προστεθούν κι αυτά τα 4, μία βαθιά οικονομική ανάσα για τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα για κάθε νίκη που θα κάνει στους ομίλους θα λαμβάνει 200.000 ευρώ και για κάθε ισοπαλία 100.000 ευρώ. Σε περίπτωση πρόκρισης στους «32» ως πρώτος θα εισπράξει 600.000 ευρώ και ως δεύτερος 400.000 ευρώ. Δηλαδή, σε περίπτωση που μαζέψει 10 βαθμούς και προκριθεί, θα εισπράξει από 1 μέχρι 1,5 εκατομμύρια ευρώ ακόμη. Τέλος, για να μετριαστεί κάπως η μεγάλη ψαλίδα στα μπόνους ανάμεσα στις διοργανώσεις (Champions και Europa League) η UEFA ανακοίνωσε πως το market pool θα είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, οπότε ενδεχομένως, να είναι περισσότερα και από 4 τα εκατομμύρια που θα εισπράξει ο Παναθηναϊκός εάν είναι η μοναδική ελληνική ομάδα στους ομίλους.Πηγή: sport-fm.gr

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide