Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
«Σκέφτομαι να παίξω στην Ελλάδα»!
Bookmark and Share
06/10/2011
Εθνική Ελλάδος

Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας εξετάζει πολύ σοβαρά ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του στην πορτογαλική εφημερίδα «O'Jogo» που πρόκειται να δημοσιευθούν στο σημερινό της φύλλο και εξασφάλισε η «SportDay». Μάλιστα, ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ αποκάλυψε πως έχει συζητήσει το συγκεκριμένο με τον Φερνάντο Σάντος!

«Το όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω για την πατρίδα μου, αλλά τώρα το σκέφτομαι. Υπάρχει μπροστά μου η πιθανότητα να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδος, από τη στιγμή που δεν έχω παίξει ποτέ στην εθνική ανδρών της Πορτογαλίας. Είναι κάτι που δεν μπορώ να αρνηθώ ούτως ή άλλως. Για να δούμε...», ανέφερε αρχικά ο 25χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Ο Φερνάντο Σάντος μου έδωσε πάλι τη χαρά του παιχνιδιού (σ.σ.: εννοεί στον ΠΑΟΚ). Έχω μια σχέση τεράστιου αλληλοσεβασμού μαζί του και μπορώ να πω, ότι έχω μιλήσει μαζί του για το ενδεχόμενο να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδος, αλλά ήταν μια συζήτηση μεταξύ φίλων και τίποτα παραπάνω».

Καταλήγοντας, ο Βιεϊρίνια τόνισε: «Το γεγονός ότι δεν έχω κληθεί στην εθνική ανδρών της Πορτογαλίας νομίζω ότι οφείλεται στο ότι έχουν καλύτερους παίκτες και δεν πιστεύω ότι θα με καλέσουν από την Πορτογαλία μόνο και μόνο επειδή μπορεί να παίξω για την Ελλάδα. Εχω καταφέρει πολλά με τον ΠΑΟΚ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Europa League. Κι αυτή τη σεζόν νομίζω ότι τα πηγαίνω πολύ καλά».

Τι προβλέπει ο κανονισμός της FIFA

Στο άρθρο 17 του σχετικού κανονισμού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφέρεται:

«Ενας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αποκτά νέα υπηκοότητα και μέχρι τότε δεν έχει αγωνιστεί σε διεθνές παιχνίδι άλλης ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας ανδρών (χαρακτηρίζεται αυτολεξεί A' International), είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί με τη νέα εθνική ομάδα, αρκεί να ικανοποιεί μια από τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1. Να έχει γεννηθεί στη χώρα που εντάσσεται η νέα ποδοσφαιρική ομοσπονδία. 2. Ο βιολογικός του πατέρας ή η βιολογική του μητέρα να έχουν γεννηθεί στη χώρα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που αιτείται να αγωνιστεί. 3. Να έχει ζήσει συνεχώς την τελευταία πενταετία και μετά την ενηλικίωσή του στο έδαφος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που αιτείται να αγωνιστεί».

Ο Βιεϊρίνια αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2008 (περίπου τρία χρόνια) στην Ελλάδα, όμως όταν συμπληρώσει 5 χρόνια τότε θα έχει αυτόματα το δικαίωμα να αλλάξει -αν θέλει- εθνική ομάδα κι ας έχει παίξει ακόμα και στην ελπίδων της Πορτογαλίας (under 21) ή ακόμα και στην under 23 που έχουν οι Πορτογάλοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι Εκτελεστική Επιτροπή της ΦΙΦΑ έχει δημιουργήσει δεδικασμένο με τον Πρινς Μπόατενγκ, ο οποίος σε ηλικία 23 ετών άλλαξε εθνική ομάδα (Γκάνα), ενώ είχε παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές της Γερμανίας!

Πηγή: sport-fm.gr 

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide