Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Η πρόταση εξαγοράς του Πανιωνίου
Bookmark and Share
05/07/2011
Πανιώνιος

Την έγγραφη πρόταση που απέστειλε στην ΠΑΕ Πανιώνιος, για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, η εταιρεία Couvra Holdings δημοσιοποίησαν σήμερα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους, οι «κυανέρυθροι».

Οι Κύπριοι επιχειρηματίες προσφέρουν το ποσό των 600.000 ευρώ για το ποσοστό του 67% των μετοχών, τονίζοντας ότι δεν θέλουν να επενδύσουν ευκαιριακά στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά η πρόταση:

«ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ COUVRA HOLDINGS

ΠΡΟΣ: ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΓΣΣ
ΚΟΙΝ: ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

Λευκωσία 4 Ιουλίου 2011

Κύριοι,

Σε συνέχεια της τελικής μας πρότασης (27-6-2011) για την εξαγορά της εταιρείας ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και μετά από εποικοδομητικές συναντήσεις και επαφές των τελευταίων ημερών σας παραθέτουμε τα παρακάτω :

Δηλώνουμε, σε κάθε περίπτωση και προς πάσα κατεύθυνση ότι στην τρικυμία που δοκιμάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο επιθυμούμε να συμβάλλουμε οδηγώντας την ομάδα του Πανιωνίου προς το μοντέλο ενός καλά συγκροτημένου ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού σωματείου με στόχους, υποδομές και προοπτική που θα ενώνουν όλους τους φιλάθλους του αλλά και θα καθιστούν φιλόξενη την ομάδα μας σε οποιονδήποτε θέλει να χαρεί το ποδόσφαιρο και τους αγώνες μας.

Εκείνο που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν αποτελούμε ευκαιριακούς "επενδυτές" που θα χρησιμοποιήσουν την ομάδα ως σημαία ευκαιρίας για άλλες επιδιώξεις. Έχουμε στρατηγικό Σχέδιο για την ομάδα και πιστεύουμε τόσο στον σημερινό Πρόεδρο και την ηγετική του ομάδα όσο και στον τρόπο που μπορούμε μαζί να επιτύχουμε τον βασικό μας στόχο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η συμφωνία ένωσης όλων των υγιών δυνάμεων του Πανιωνίου προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν αποτελούμε μέρος της λογικής που καταβαράθρωσε και κατέστησε αναξιόπιστο το ελληνικό ποδόσφαιρο, γι' αυτό και δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι εμείς πιστεύουμε σε ένα άλλο μοντέλο οργάνωσης της ομάδας. Θυμηθείτε στο μέλλον αυτά τα λόγια μας.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι εξίσου ευκρινές για τους γνωρίζοντες τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα ότι ο χρόνος απόφασης έχει φτάσει για όλους και κάθε στιγμή που περνά πιθανόν να μας κοστίσει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας στη διάρκεια της χρονιάς.
Προτείνουμε λοιπόν τα εξής:

1)Την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ από την εταιρεία μας ή εταιρεία συμφερόντων μας έναντι τιμήματος 600.000 ευρώ στο λογαριασμό του Ερασιτέχνη.

2)Η αντίστοιχη υποχρέωση του ερασιτέχνη έγκειται στην μεταβίβαση του 67% των μετοχών της ΠΑΕ Πανιώνιος.

- Τοποθέτηση 3.000.000 ευρώ με σκοπό την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της εταιρείας σε λογαριασμό escrow account (Κοινός λογαριασμός συγκεκριμένου σκοπού)

- Ανάληψη υποχρέωσης κάλυψης από μεριάς μας του όποιου διαχειριστικού ανοίγματος της εταιρείας για την περίοδο 2010-2011 εμφανιστεί μετά την περίοδο του Ελέγχου και εφ' όσον αυτό δεν ξεπερνά το πλαφόν των 1.000.000 ευρώ.

2) Θα πρέπει να έχουν προηγηθεί:

α) Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που θα εξουσιοδοτεί μια Επιτροπή υπό τον Πρόεδρο να προχωρήσουν αμέσως σε συνεργασία με εκπροσώπους μας στην υλοποίηση Συμφωνίας Συνεργασίας και Κατανόησης (Memorandum Of Understanding) ανάμεσα μας.

Ουσιαστικά θα οριστεί το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας, το χρονοδιάγραμμα, οι όροι υλοποίησης της και οι απαιτούμενες εγγυήσεις εκατέρωθεν.

β) Εντολή για διενέργεια Νομικού και Οικονομικού Διαχειριστικού Ελέγχου της ΠΑΕ ώστε να αποσαφηνιστεί η καθαρή θέση της εταιρείας, τα έξοδα του οποίου θα επιβαρύνουν εμάς. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου και εφόσον δεν παρουσιαστούν ουσιώδεις αποκλίσεις στα όσα έχουμε πληροφορηθεί ότι αναγράφονται στα βιβλία της εταιρείας θα εκτελεστεί η συμφωνία εξαγοράς.

Γνωρίζουμε ότι η σημερινή χρονική συγκυρία δεν αποτελεί σύμμαχό μας στην τάχιστη εκτέλεση του Ελέγχου.

Εκφράζουμε εξίσου τη θλίψη μας για όσους θέλουν να παρεμποδίσουν έναν τέτοιο έλεγχο αποτελώντας κατάλοιπα ενός νοσηρού παρελθόντος.

γ) Εντολή για σύνταξη Στρατηγικού Επιχειρηματικού σχεδίου Ανάπτυξης της ΠΑΕ στο οποίο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται Οργανωτική Αναδιάρθρωση, Σχέδιο Μάρκετινγκ, Σχέδιο Δημιουργίας νέων Υποδομών (π.χ. γήπεδο) κ.α και το οποίο θα έχει 5ετή τουλάχιστον διάρκεια ανάπτυξης.

Στόχος, μια ευρωπαϊκή ομάδα στα πάντα.

Τα έξοδα του Σχεδίου και πάλι θα επιβαρύνουν εμάς.

δ) Ανασυγκρότηση του ΔΣ της ΠΑΕ ώστε να υπάρξει Διοικητική επάρκεια της ομάδας για το διάστημα της Μετάβασης στην νέα ηγεσία με βασικό άξονα στο τιμόνι της ομάδας τον Γεράσιμο Βεντούρη και στη θέση του προπονητή τον Τάκη Λεμονή.

Η χρονιά οφείλουμε όλοι να είναι επιτυχημένη για την ομάδα. Σε αυτή την κοινή προσπάθεια οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε αμέσως και το γνωρίζουμε.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο χρόνος είναι ζωτικής σημασίας και έφτασε για όλους η ώρα να αρθούν στο ύψος των Περιστάσεων.

Για το καλό του Πανιωνίου ή παίρνουμε την απόφαση να προχωρήσουμε όλοι μαζί ή ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του.

Μετά Τιμής

Π. Χατζηνικολάου»

 

sport-fm.gr

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide