Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Γιατί έχεις συνέχεια το μυαλό σου στο σεξ;
Bookmark and Share
22/12/2010
Christmas

Ολοι νομίζαμε ότι με την προοπτική του σεξ ένας άντρας χάνει τα μυαλά του. Οι έρευνες όμως δείχνουν πως και το «πάνω κεφάλι» λειτουργεί, και μάλιστα παίζει καθοριστικό ρόλο στον έρωτα.

Με τη βοήθεια των μαγνητικών τομογραφιών οι επιστήμονες κατάφεραν να «δουν» για πρώτη φορά μέσα στο μυαλό των ερωτοχτυπημένων, το οποίο δεν καταλαμβάνεται τελικά μόνο από σκηνές σεξ ή «πεταλουδίτσες» για τους ρομαντικούς. Συγκεκριμένα, σε έρευνα που διεξήχθη το 2005 στην Αμερική πήραν μέρος 17 άντρες και γυναίκες που είχαν ερωτευτεί τους τελευταίους 17 μήνες. Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν ήταν πολύ απλό, αλλά και αποκαλυπτικό: τους έδειξαν τη φωτογραφία του αγαπημένου τους προσώπου και απλώς παρακολούθησαν τι συνέβαινε. Οι επιστήμονες παρατήρησαν σε όλους τους συμμετέχοντες ότι η περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τα συναισθήματα ήταν ανενεργή.
Μύθος, λοιπόν, ο έρωτας και η αγάπη; Κι αν ο έρωτας δεν έχει σχέση με τα συναισθήματα, τότε με τι έχει; Απ' ό,τι φάνηκε, οι αντιδράσεις προέρχονται από πιο βαθιά, από τον πυρήνα του εγκεφάλου. Πρόκειται για το μέρος του εγκεφάλου μας που μας βοηθάει να αναγνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, να επιλέγουμε τους αγαπημένους μας και να περιμένουμε «ανταμοιβή» από την επαφή μας μαζί τους. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο σημείο αντιδρά έντονα όχι μόνο στον εγκέφαλο των ερωτευμένων, αλλά και στων εθισμένων στα χαρτιά ή στην κοκαΐνη όταν περιμένουν τη δόση τους. Εκεί, λοιπόν, κρύβεται η πηγή της αγάπης: στην εξάρτηση! Όχι και πολύ καλά τα νέα για τους ρομαντικούς...

ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ ΚΙ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΙ
Παράλληλα με τον πυρήνα, όταν ερωτευόμαστε, λειτουργεί έντονα και η δεξιά έσω κοιλιακή πλευρά του εγκεφάλου, η οποία παράγει μια ορμόνη, την ντοπαμίνη. Πρόκειται για το «ναρκωτικό» του μυαλού, αφού είναι υπεύθυνη για τα αισθήματα ενέργειας, ευφορίας, συγκέντρωσης και κινήτρου. Σχεδόν όλες οι νέες και έντονες εμπειρίες, μεταξύ αυτών και ο έρωτας, φαίνεται να ανεβάζουν τα επίπεδά της. Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες, είμαστε πιο επιρρεπείς στο να ερωτευτούμε μετά από μια δραστηριότητα που ανεβάζει την ντοπαμίνη, όπως, π.χ., όταν κατεβαίνεις από το «τρενάκι του τρόμου» ή όταν γλιτώνεις στο «τσακ» το θάνατο μετά από ένα τρακάρισμα – σίγουρα τα πιο πιθανά και κατάλληλα μέρη για να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου... Όταν ερωτεύεσαι, ανεβαίνουν τα επίπεδα της ντοπαμίνης, η οποία επηρεάζει την τεστοστερόνη, την ορμόνη που ευθύνεται για την όρεξή σου για σεξ. Λίγο η γοητεία του καινούριου, λίγο η τεστοστερόνη, καταλήγεις να επιδίδεσαι σε ερωτικές περιπτύξεις κάθε φορά που τη συναντάς. Γι’ αυτή την κατάσταση, όμως, ευθύνεται και κάτι άλλο. Σύμφωνα με μια περίεργη και ίσως λίγο ανησυχητική ανακάλυψη ενός Ιταλού νευρολόγου, τα επίπεδα της τεστοστερόνης στους φρεσκοερωτευμένους άντρες είναι ιδιαίτερα χαμηλά, ενώ αντίθετα στις γυναίκες είναι ασυνήθιστα ανεβασμένα. Με λίγα λόγια, η φύση συνωμοτεί για να μας φέρει πιο κοντά κάνοντας τους άντρες λίγο περισσότερο σαν τις γυναίκες και τις γυναίκες σαν τους άντρες. Μπορεί έτσι να εξηγείται και το γεγονός ότι στην αρχή μιας ερωτικής σχέσης συνεννοούμαστε καλύτερα με το έτερον ήμισυ, ενώ αργότερα, όταν η τεστοστερόνη επιστρέφει στα φυσιολογικά της, παύουμε να συνεννοούμαστε και αρχίζουμε να τρωγόμαστε.

ΣΕΞ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΑΠΗΣ
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τόσo ανάγκη την αίσθηση ευφορίας που προσφέρει η ντοπαμίνη, που ψάχνουν να βρουν συνεχώς νέους ανθρώπους να ερωτευτούν. Μάλιστα, όταν κάποιοι από τους «εθισμένους στον έρωτα» ήθελαν να ξεπεράσουν αυτή τη φάση της ζωής τους και να μάθουν να επιλέγουν τους συντρόφους τους με καλύτερα κριτήρια, οι γιατροί αναγκάστηκαν να τους χορηγήσουν αντικαταθλιπτικά. Στο εντελώς αντίθετο άκρο βρίσκονται οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ερωτευτεί ποτέ. Το 1% από τους 18.000 άντρες που πήραν μέρος σε μια σχετική έρευνα παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν αισθανθεί ποτέ σεξουαλική έλξη. Οι άνθρωποι αυτοί δένονται με το σύντροφό τους, αλλά δεν ερωτεύονται. Καθόλου περίεργο αν δει κανείς και μια έρευνα του Ινστιτούτου Κίνσεϊ, σύμφωνα με την οποία το 4% των αντρών σκέφτονται το σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα!

ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ  ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ TURBO.

ΥΠΟΘΑΛΑΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Παρόλο που πολλά μέρη του εγκεφάλου φαίνεται να παίρνουν μέρος στη σεξουαλική εγρήγορση, το βασικό κέντρο επιχειρήσεων βρίσκεται στον υποθάλαμο. Σαν να μην είχε αρκετή δουλειά ελέγχοντας την ανεξέλεγκτη λίμπιντό σου, το ίδιο κέντρο ελέγχει την πείνα, την απόδοση της καρδιάς, τη θερμοκρασία του σώματος, το στρες και τις συναισθηματικές σου αντιδράσεις. Τουλάχιστον η αποστολή του είναι συγκεκριμένη και σχετικά σύντομη: Όταν βλέπεις την ξανθιά απέναντί σου στο μπαρ, ο υποθάλαμος είναι σε εγρήγορση. Αν τη ρίξεις στο κρεβάτι και κατά τη διάρκεια του σεξ, ηρεμεί, αφού έχει εκτελέσει την αποστολή του και πέφτει σε αχρηστία. Σε φροντίζει, δηλαδή, μέχρι να σιγουρευτεί ότι περνάς καλά. Ο ρόλος του στη ζωή των αντρών φάνηκε κι από ένα ακόμα πείραμα με «θύματα» μερικά αρσενικά ζώα, στα οποία οι επιστήμονες τραυμάτισαν τον υποθάλαμο. Τα ζώα αυτά έπαψαν μεν να δείχνουν ενδιαφέρον για τα θηλυκά, αλλά συνέχισαν να έχουν ορμές και να αυνανίζονται. Μήπως αυτή είναι η λύση για μια ζωή χωρίς γυναικεία γκρίνια, αλλά γεμάτη «σεξ»;

ΜΙΑ ΟΡΜΟΝΗ, Η ΩΚΥΤΟΚΙΝΗ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ OTI ΒΑΣΙΚΟ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕΞ.


ΟΡΜΟΝΗ Ή ΜΟΝΟΙ;
Όσο δυνατά κι αν είναι στην αρχή τα συναισθήματα για το έτερον ήμισυ, φτάνει μια μέρα που «ξυπνάς». Οι αιματολογικές εξετάσεις σε εθελοντές που είχαν δηλώσει τρελά ερωτευμένοι έδειξαν ότι λίγα χρόνια αργότερα τα επίπεδα των ορμονών τους είχαν επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα. Τότε είναι που ξεκινάνε τα προβλήματα. Μετά το πρώτο στάδιο του έρωτα δε σταματάς να ενδιαφέρεσαι για τον άλλο, απλώς ο εγκέφαλός σου κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να αντέξει μακροχρόνια. Παράγεις λιγότερη ντοπαμίνη και περισσότερη σεροτονίνη αντικαθιστώντας το έντονο πάθος με την ηρεμία. Μία ακόμα ορμόνη, η ωκυτοκίνη, παίρνει τα ηνία και λειτουργεί ως σταθεροποιητικός παράγοντας. Αν κανένας από τους δυο σας δεν καταφέρει να διατηρήσει την ωκυτοκίνη σε ικανοποιητικά επίπεδα, η σχέση παίρνει τον κατήφορο. Αν βέβαια έχεις αρκετούς οργασμούς με τη σύντροφό σου, μπορεί να δεθείς περισσότερο μαζί της, αφού έτσι αυξάνει η παραγωγή ωκυτοκίνης και βασοπρεσίνης, δύο ορμονών που συνδέονται με το συναισθηματικό δέσιμο.

ΔΕΣΜΟΙ ΩΚΥΤΟΚΙΝΗΣ
Η ωκυτοκίνη στις γυναίκες παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία δεσμών εμπιστοσύνης. Τι κερδίζεις εσύ; Λιγότερη γκρίνια και αιώνια αφοσίωση. Άλλωστε, είναι πολύ εύκολο να τη βοηθήσεις να αυξήσει τα επίπεδα της ορμόνης: μια αγκαλιά που διαρκεί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα αρκεί! Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα εμπίπτει στην κατηγορία «προκαταρκτικά». Φρόντισε να εκμεταλλευτείς αυτή τη νέα γνώση, γιατί τα πλεονεκτήματα της ωκυτοκίνης δε σταματούν εδώ. Πειράματα σε θηλυκά ζώα έδειξαν ότι, όταν τους έκαναν ενέσεις με ωκυτοκίνη, ξεπερνούσαν τους ενδοιασμούς τους και ζευγάρωναν με το πρώτο αρσενικό που έβρισκαν.

ΒΙΑΓΚΡΑ; LAST YEAR!

Μετά την επανάσταση του «μπλε χαπιού» οι φαρμακευτικές εταιρείες προσπαθούσαν χρόνια να φτιάξουν ένα συνθετικό αφροδισιακό που θα ενεργεί στο μυαλό όπως το Βιάγκρα στο πέος και θα μπορεί να χρησιμοποιείται και από τις γυναίκες. Ο καλύτερος υποψήφιος μέχρι στιγμής είναι η βρεμελανοτίδη. Όπως διαπίστωσε στο πετσί του ο βιολόγος Μακ Χάνλεϊ, έχει θαυματουργά αποτελέσματα στην αντρική στύση. Την πρώτη φορά που δοκίμασε τη βρεμελανοτίδη πήρε διπλάσια δόση και τα αποτελέσματα δεν ήταν και πολύ καλά (εκτός κι αν δε σε πειράζει να ανεχτείς μια ναυτία για χάρη ενός πριαπισμού που διαρκεί περισσότερο από οχτώ ώρες και δεν μπορείς να την καταπολεμήσεις ούτε με παγοκύστες). Τη δεύτερη φορά ο Χάνλεϊ δοκίμασε να πάρει περίπου το ένα δέκατο της αρχικής ποσότητας και τότε είδε το φως το αληθινό: του δημιούργησε έναν ερεθισμό ικανό να μετατραπεί σε πλήρη στύση με λίγα ερωτικά χάδια. Ό,τι πρέπει δηλαδή. Τώρα η βρεμελανοτίδη, παρά το όχι και τόσο πιασάρικο όνομά της, βρίσκεται στις τελευταίες κλινικές δοκιμές ως φάρμακο για τη στυτική δυσλειτουργία και μέχρι στιγμής χορηγείται από τη μύτη σε μορφή σπρέι. Αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πώς επηρεάζει τον εγκέφαλο, οι επιστήμονες εικάζουν ότι επιδρά κατευθείαν στον υποθάλαμο. Αυτό είναι και το μεγάλο πλεονέκτημά του, αφού, αντίθετα με το Βιάγκρα, που επηρεάζει μόνο τη ροή αίματος προς το πέος (ο βασικός λόγος που το «μπλε χάπι» δεν έχει καμία επίδραση στις γυναίκες), η βρεμελανοτίδη φαίνεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα και στα δύο φύλα. Αν εγκριθεί και από τον Οργανισμό Φαρμάκων, θα είμαστε μια «μυτιά» μακριά από την απόλαυση.

ΟΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
Μετά το μεγάλο έρωτα συνήθως έρχεται και ο μεγάλος χωρισμός. Για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει, οι επιστήμονες βρήκαν εθελοντές που μόλις είχαν χωρίσει και τους έκαναν αξονική τομογραφία. Η ανακάλυψη ήταν συγκλονιστική: παρατηρήθηκε κατακόρυφη αύξηση στα επίπεδα ντοπαμίνης. Ο εγκέφαλος δηλαδή των άρτι χωρισμένων είχε την ίδια αντίδραση όπως όταν ήταν ερωτευμένοι. Μετά από λίγο, όταν πια πήραν απόφαση ότι δεν υπάρχει επιστροφή, έπεσαν σε απόγνωση και η ντοπαμίνη τους έφτασε στο χαμηλότερο δυνατό σημείο. Σιγά σιγά, συμβιβάστηκαν με τη νέα τους συναισθηματική κατάσταση και τα επίπεδα της ντοπαμίνης επέστρεψαν στο κανονικό, υποβοηθούμενα και από άλλες δραστηριότητες, όπως η σωματική άσκηση και η έκθεση στον ήλιο. Γι’ αυτό, μόλις χωρίσεις, καρφί για Μύκονο ή γυμναστήριο.

Η ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Το 2005 ένας ακόμα επιστήμονας έκανε έρευνες σε 11 άντρες ηλικίας 19-45 ετών. Συγκεκριμένα, την ώρα που τους πρόσφεραν «χειρωνακτική» ευχαρίστηση τους έκανε αξονική τομογραφία, για να δει τι συμβαίνει στον εγκέφαλό τους. Δοκίμασε το ίδιο πείραμα και με 13 γυναίκες. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Φάνηκε ότι μεταξύ του πρώτου ερεθισμού και του οργασμού ο γυναικείος εγκέφαλος μοιάζει να χάνεται, σαν να μη συμμετέχει καθόλου στην πράξη, ενώ ο αντρικός παραμένει ενεργός αναμένοντας και αποζητώντας το άγγιγμα. Ακόμα κι όταν δε σε αγγίζει κανείς, όμως, μπορείς εύκολα να φανταστείς πώς θα ένιωθες και να αναπαραγάγεις στο μυαλό σου την αίσθηση. Ένα μέρος του εγκεφάλου σου όχι μόνο σε βοηθά να έχεις φαντασιώσεις, αλλά και να φαντάζεσαι μια ερωτική συνεύρεση, παρόλο που δεν τη ζεις.

ΣΕΞΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες ο εγκέφαλος επεξεργάζεται 20 φορές πιο γρήγορα τις σεξουαλικές σκηνές ή εικόνες απ’ ό,τι τις υπόλοιπες. Τίποτα σοκαριστικό μέχρι στιγμής. Οι διεργασίες, όμως, που λαμβάνουν χώρα στον αντρικό εγκέφαλο διαφέρουν από αυτές του γυναικείου. Ο υποθάλαμος στους άντρες είναι πιο ενεργός. Τη στιγμή που ερεθίζεσαι ο υποθάλαμος απελευθερώνει ωκυτοκίνη, για να ειδοποιήσει τα νεύρα στη βουβωνική σου χώρα να αναλάβουν δράση. Κάποιοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όσο περισσότερη ωκυτοκίνη απελευθερωθεί, τόσο πιο έντονος θα είναι ο οργασμός σου. Δυστυχώς, δεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος για να αυξομειώνεις την έκκριση αυτής της ορμόνης, αλλά κάνε υπομονή μερικά χρόνια και ο Κύρος Γρανάζης θα τη βρει τη λύση. Όταν ειδοποιηθούν τα αρμόδια νεύρα, χαλαρώνουν τους μυς στο πέος σου αφήνοντας το αίμα να κατέβει. Η συνέχεια γνωστή... Το μόνο σκοτεινό σημείο στις έρευνες είναι το πώς γνωρίζει ο οργανισμός σου πότε είναι η ώρα να τελειώσεις.

ΠΡΟΤΟΥ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ G, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΘΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ.

ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Ενώ ο υποθάλαμος ελέγχει τα ταπεινά σαρκικά μας ένστικτα, ένα άλλο μέρος του εγκεφάλου, η αμυγδαλή, προσθέτει στην εξίσωση το συναίσθημα. Στο γυναικείο εγκέφαλο, όπως όλοι οι άντρες μπορούν να πιστοποιήσουν, ενεργοποιείται πιο εύκολα, κάτι που δίνει στις γυναίκες τη δυνατότητα να θυμούνται χρόνια μετά και την παραμικρή λεπτομέρεια από το πρώτο ραντεβού, αλλά και όλους τους καβγάδες. Στους άντρες η αμυγδαλή μοιάζει απλώς να προσθέτει μια πινελιά ευαισθησίας στην αντρική θεώρηση των πραγμάτων, αλλά το κύριο καθήκον της είναι να σε κρατά συνεχώς σε εγρήγορση για να αντιμετωπίζεις κινδύνους και απειλές... Όταν ερεθίζεσαι, όμως, είναι λιγότερο ενεργή, όπως και την περίοδο που είσαι φουλ ερωτευμένος. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει για να μπορείς να επικεντρώνεσαι στον ερεθισμό και την αναπαραγωγή και να αγνοείς τους κινδύνους. Απ’ ό,τι φαίνεται, η άγνοια κινδύνου είναι απαραίτητη για την εκσπερμάτωση και την ευχαρίστησή σου.

Tags Christmas
Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide