Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Χημεία και Έρωτας
Bookmark and Share
19/07/2011
Brandi Lynn

ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Στην επιστήμη της χημείας, αυτής που βασανίζει εκατομμύρια μαθητές με ακατανόητους τύπους και νόμους, τα πάντα είναι θέμα σωστών συνδυασμών. Η κάθε χημική ένωση αποτελείται από δύο (ή περισσότερα) στοιχεία που δημιουργούν πολλαπλές αντιδράσεις. Ωφέλιμες ή επικίνδυνες, εξαρτάται πάντα από το τι ανακατεύεις με τι και σε ποια ποσότητα. Από τότε που οι επιστήμονες θεώρησαν πως η χημεία δεν εξαντλείται στην αντισεξουαλική μυρωδιά του μεθανίου και έβαλαν στο μικροσκόπιο τον άλυτο τύπο του έρωτα, κατάφεραν όντως να δώσουν «λογικές» απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα που βασανίζουν εκατομμύρια ανθρώπους, καταλήγοντας όμως ξανά στην ίδια συνθήκη: Τελικά στον έρωτα, όπως και στη χημεία, όταν βρεις το άλλο μισό, η ένωση φαίνεται μονόδρομος και κάποιες φορές αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις.
«Το σεξ μαζί σου είναι φοβερό, υπάρχει φοβερή χημεία» είναι μια φράση που σίγουρα έχεις ακούσει, ίσως και να την έχεις πει σε μια προσπάθεια να εξηγήσεις το ανεξήγητο πάθος. Τι σημαίνει όμως τελικά; Πόσο συνειδητά επιλέγεις την ερωτική σου σύντροφο; Γιατί κάποιοι έλκονται από λάθος άτομα ή από ανθρώπους πολύ διαφορετικούς από εκείνους που φαινομενικά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις; Πώς γίνεται να απολαμβάνεις το σεξ περισσότερο με κάποια όχι και τόσο όμορφη, ενώ όταν μια «θεά» πέφτει στο κρεβάτι σου, εσύ απλώς κοιτάς να την κάνεις στα γρήγορα; Γιατί όταν δαγκώνεις τη λαμαρίνα συμπεριφέρεσαι σαν υπνωτισμένος; Είναι δυνατόν να σε ξεπέρασε τόσο γρήγορα; Μην ανησυχείς, όλα είναι μέσα στο μυαλό σου – και στο μυαλό της...

ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ...

Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο ότι η έλξη ανάμεσα σε δύο άτομα ορίζεται πρώτα από το βλέμμα και ύστερα από τη συνείδηση. Μάθε πως, όταν κοιτάς μια γυναίκα που σου αρέσει, οι κόρες των ματιών σου διαστέλλονται και τα βλέφαρα ανοιγοκλείνουν πιο έντονα, δυο αντιδράσεις που εκείνη ασυνείδητα αντιλαμβάνεται. Κάτι ήξεραν οι πόρνες της Ιταλίας που έριχναν στα μάτια τους σταγόνες του βοτάνου μπελαντόνα, ώστε να διαστέλλουν τις κόρες τους και να πείθουν τους πελάτες ότι γουστάρουν. Από την άλλη, όμως, το υπερβολικό φως που φτάνει στον αμφιβληστροειδή προκαλεί μια θολούρα που αλλοιώνει την αληθινή εικόνα του άλλου. Κοινώς, ό,τι θέλουμε βλέπουμε...

ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΠΙΑΝΕΤΑΙ

Μετά τα μάτια δουλειά πιάνει η μύτη, η οποία προορίζεται να πει την τελευταία κουβέντα στην καλή χημεία, καθώς η οσμή έχει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα να έλξει ή να απωθήσει με έναν ασυνείδητο τρόπο, συνδεόμενη άμεσα με την περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τα συναισθήματά μας. Κι εφόσον μιλάμε για χημεία, μη σκεφτείς ότι σ’ αυτή την περίπτωση το άρωμα που φοράς είναι το πιο σημαντικό οσφρητικό ερέθισμα με το οποίο πρέπει να «φλομώσει» η μύτη της. Οι υποδοχείς της όσφρησης είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι σε συγκεκριμένα χημικά ερεθίσματα –με επικρατέστερη τη μυρωδιά του σώματος– που επιφέρουν οι φερομόνες, γνωστές και ως «χημικοί αγγελιοφόροι του έρωτα», ένας συνδυασμός ξεχωριστός για κάθε άνθρωπο. Πρόκειται για ουσίες που παράγει το σώμα από αδένες που βρίσκονται στο στόμα, στις μασχάλες, στο στήθος και στα γεννητικά όργανα και που μπορούν να τρελάνουν συνειδήσεις και ένστικτα με φαινομενικά ακατανόητο τρόπο. Η βιολογική εξήγηση είναι ότι μέσα στον εγκέφαλό μας υπάρχει ένα σύστημα «αποκωδικοποίησης» των πληροφοριών που μας δίνουν οι φερομόνες του άλλου. Όπως επισημαίνουν Αμερικανοί επιστήμονες, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες συνηθίζουν να έλκονται από άτομα που «μυρίζουν» γονίδια τέτοια, που μαρτυρούν υγεία, γονιμότητα και διαφορετικό γενετικό προφίλ από το δικό τους, με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν γερούς απογόνους, αφού ο πρωτόγονος εαυτός μας δεν ξεχνά πως το σεξ είναι πάνω απ’ όλα πράξη αναπαραγωγής. Οι γυναίκες συγκεκριμένα μπορούν να ξεχωρίζουν ποιος είναι για γάμο και ποιος μόνο για μια ξεπέτα από τη χημική ανταλλαγή μέσω του φιλιού. Αυτό συμβαίνει γιατί η γυναικεία μύτη έχει μια εκπληκτική ευαισθησία στις αρσενικές οσμές (ούτε του λαγωνικού τόση ευαισθησία). Μια έρευνα που έγινε τη δεκαετία του ’70 έδειξε ότι πάνω από 200 διαφορετικά χημικά συστατικά μπορούν να βρεθούν σε σωματικά υγρά, όπως ο ιδρώτας, το σάλιο και τα υγρά των γεννητικών οργάνων. Οι γυναίκες που απολαμβάνουν συχνές σεξουαλικές επαφές, κατά τη διάρκεια των οποίων αναπόφευκτα εισέρχεται στις ρινικές κοιλότητές τους ένα πλήθος αρσενικών αρωμάτων, εμφανίζουν πολύ πιο σταθερό κύκλο περιόδου και έχουν λιγότερα προβλήματα γονιμότητας. Όπως δημοσίευσε πρόσφατα σε έρευνά του το επιστημονικό περιοδικό Evolution And Human Behavior, τις μέρες της ωορρηξίας οι στρίπερ βγάζουν τα διπλάσια φιλοδωρήματα σε σχέση με τις μέρες που είναι αδιάθετες. Μια άλλη μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια κατέληξε στο ότι ο αντρικός ιδρώτας περιέχει χημικές ουσίες που, όταν αναδίδονται, αναστατώνουν ερωτικά τις γυναίκες. Κάτι ήξερε λοιπόν ο Ναπολέοντας όταν έγραφε στην Ιωσηφίνα: «Θα έρθω στο Παρίσι αύριο. Μην πλυθείς!». Αυτά βέβαια δε σημαίνουν ότι η καθαριότητα παύει να είναι αρχοντιά, απλώς επιβεβαιώνουν πως οι φυσικές οσμές όχι μόνο είναι αφροδισιακές, αλλά σαν το επιτρέπουν αυτές, τα υπόλοιπα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΟΤΙΜΑ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΟΣ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΟΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗ ΜΕΖΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ!

ΣΕ ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Ποιο είναι το πιο σεξουαλικό όργανο; Τα γεννητικά όργανα; Το στήθος; Τα οπίσθια; Κανένα από τα παραπάνω. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους επιστήμονες, ο εγκέφαλος είναι μακράν το πιο σεξουαλικό όργανο στην ανθρώπινη ανατομία, κι αυτό χάρη στις χημικές ουσίες που φουλάρουν επιμέρους σημεία του και στη συνέχεια στέλνουν διεγερτικά μηνύματα ερεθίζοντας τα υπόλοιπα μέρη. Πρόκειται για τα κρυμμένα σημεία που έχουν εξελιχθεί ακριβώς ώστε να εγείρουν το ερωτικό ενδιαφέρον. Κοινώς, ο λόγος που είσαι μες στην τρελή χαρά όταν διατυμπανίζεις πως είσαι ερωτευμένος, δεν είναι άλλος από το κοκτέιλ χημικών ουσιών με δράση που προσομοιάζει στις αμφεταμίνες (υποκατάστατο της κοκαΐνης) και εκκρίνεται ασύδοτα μέσα στο κεφάλι σου διεγείροντας το κέντρο ευχαρίστησης. Αιτία είναι ο πόθος, ο οποίος, προς ακόμα μια έκπληξη πολλών, ξεκινάει από τον υποθάλαμο του εγκεφάλου και ενεργοποιεί το σώμα ώστε να στείλει σημάδια έλξης στο αντικείμενό του.

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΠΕΙ «ΕΧΩ ΜΥΤΗ ΕΓΩ», ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΛΑΓΩΝΙΚΟ.

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide