Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Τα χαρακτηριστικά του καλού παίκτη
Bookmark and Share
04/07/2011
WSOP

Το WSOP διεξάγεται αυτή την στιγμή και οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου βρίσκονται διεκδικώντας την αναγνώριση αλλά και μεγάλα χρηματικά έπαθλα. Τι είναι αυτό όμως που κάνει έναν παίκτη πόκερ να ξεχωρίζει από έναν άλλο; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που δημιουργούν την διαφορά ανάμεσα  στους καλούς από τους κακούς παίκτες. Πολλές είναι οι απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ας δούμε τι πιστεύει ο Andrew Robl, ένας πολύ γνωστός παίκτης με πάνω από $1 εκατομμύριο κέρδη σε live τουρνουά.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μεγάλο παίκτη. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που παίζουν καλύτερα από εμένα και κάποιους από αυτούς δεν μπορώ να τους νικήσω. Επίσης χάνω εύκολα την ψυχραιμία μου, δεν παίζω πάντα σε κερδοφόρα τραπέζια, τζογάρω αρκετά, πίνω πολύ και γενικά παίρνω πολλές λάθος αποφάσεις. Έχω την τύχη όμως να γνωρίζω μερικούς από τους σημαντικότερους παίκτες πόκερ. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που είναι κοινά σε όλους.

Εμπειρία

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα γνωρίσματα ενός καλού παίκτη πόκερ. Είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει κάποιους πολύ καλός παίκτης αν δεν έχει καθίσει χιλιάδες ώρες πάνω από τα τραπέζια και έχει παίξει εκατομμύρια χέρια. Εξαιτίας της φύσης του online poker όπου παίζονται εκατοντάδες χέρια την ώρα είναι εύκολο πλέον για όλους να αποκτήσουν εμπειρία πολύ πιο γρήγορα. Η εκτίμηση μου είναι ότι κάποιος πρέπει να παίξει πόκερ τουλάχιστον 10.000 ώρες πριν καταφέρει τελικά να γίνει ένας σπουδαίος παίκτης.

Ευφυΐα

Στα μεγαλύτερα επίπεδα το επίπεδο της εμπειρίας και της γνώσης των παικτών είναι πιθανόν να μην διαφέρει πολύ. Όποιος όμως καταφέρει να προσαρμοστεί ποιο γρήγορα απέναντι σε έναν αντίπαλο και να καταλάβει τις αλλαγές που έχει κάνει ο αντίπαλος του στο παιχνίδι του αυτός είναι που θα φτάσει στην κορυφή.

Επιθυμία και διάθεση για μάθηση

Όσο και αν παίζει κάποιος δεν πρόκειται να βελτιωθεί ποτέ εκτός και αν δεν σκέφτεται συνέχεια πάνω στο παιχνίδι του και το παιχνίδι των αντιπάλων του. Εκτός από αυτό είναι απαραίτητο για έναν παίκτη που θέλει να τελειοποιήσει το παιχνίδι του να παρατηρεί συνέχεια τι στρατηγικές χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι του, να διαβάζει βιβλία, να βλέπει βίντεο, να προπονείται και βέβαια να συζητάει τα χέρια που παίζει με τους παίκτες φίλους του.

Ικανότητα στον έλεγχο των συναισθημάτων

Στο πόκερ είναι απαραίτητο ο παίκτης να χρησιμοποιεί την λογική του πριν αποφασίσει τι θα κάνει. Τα συναισθήματα μας δεν είναι το κατάλληλο εργαλείο για να αντιμετωπίσουμε τις πιθανότητες και την τυχαιότητα δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού. Η ικανότητα ελέγχου των συναισθημάτων και εφαρμογής μία λογικής ανάλυσης για κάθε κίνηση μας είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στο πόκερ.
Κοινωνικότητα
Ένας παίκτης που γνωρίζει πολλούς ακόμα παίκτες είναι πολύ πιο εύκολα να εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό παίκτη. Θα μπορεί να συζητάει τα χέρια που παίζει, να μαθαίνει από όσους είναι καλύτεροι από αυτόν αλλά και να έχει περισσότερες προσβάσεις και πληροφορίες σχετικά με τα «καλά» παιχνίδια.

Διάθεση για τζόγο

Για να γίνει κάποιος πραγματικά σπουδαίος παίκτης είναι απαραίτητο να έχει την διάθεση να τζογάρει. Γιατί από κάποιο σημείο και μετά για να μπορέσει να βελτιωθεί θα χρειαστεί να ρισκάρει και να παίξει σε παιχνίδια με καλύτερους παίκτες. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να γίνει κορυφαίος ένας παίκτης αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και έναν από τους πιο εύκολους τρόπους για να χάσει κάποιος όλα τα λεφτά του.

 

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide