Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Πρόβλημα: Παραμελημένο στόμα
Bookmark and Share
22/05/2012
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΣ

Ο κ. ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ-ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΟΣ, ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.

Eίναι κοινώς αποδεκτό ότι ένα όμορφο χαμόγελο διευκολύνει τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική και κοινωνική ζωή. Όμως ένα χαμόγελο δεν αρκεί να είναι λευκό, πρέπει συγχρόνως να είναι υγιές και λειτουργικό. Αν λοιπόν ανήκεις στην κατηγορία των αντρών που την τελευταία φορά που είδαν οδοντίατρο τους κρατούσε από το χεράκι η μαμά τους, τότε σίγουρα αυτό το άρθρο σε αφορά.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Η αισθητική θεραπευτική προσέγγιση των δοντιών αφορά όλους όσοι έχουν πολύ καιρό να κάτσουν στην οδοντιατρική καρέκλα είτε λόγω χρόνου είτε λόγω κόστους είτε λόγω φόβου. Στόχος, λοιπόν, της αισθητικής αποκατάστασης του στόματος και των ειδικών που ασχολούνται με αυτήν είναι η αναδημιουργία ενός αισθητικά άρτιου χαμόγελου και η αποκατάσταση της υγιούς λειτουργίας του στόματος. Ο ειδικός οδοντίατρος, ανάλογα με την έκταση και τη φύση του προβλήματος, θα προτείνει και την ενδεδειγμένη λύση.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ
Συγκεκριμένα, η αισθητική θεραπευτική προσέγγιση για ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο αφορά τα εξής βήματα:
• Περιοδοντική θεραπεία, που ασχολείται με προβλήματα όπως δόντια που κουνιούνται ή ούλα που ματώνουν κ.ά.
• Ορθοδοντική θεραπεία, που αποκαθιστά τη σωστή θέση των δοντιών και δίνει μια αξιοπρεπή εικόνα του στόματος.
• Επανορθωτική θεραπεία, που αφορά την αποκατάσταση οποιασδήποτε έλλειψης μέσα στο στόμα με προσθετικές εργασίες, γέφυρες, εμφυτεύματα, κεραμικές στεφάνες κ.ά.
Ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο βήμα ενδείκνυται η προσωρινή αποκατάσταση για μακρό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσει κανείς να καταλάβει τι είναι αυτό που του ταιριάζει από αισθητικής και λειτουργικής πλευράς.
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως ένα στόμα δεν αρκεί να είναι όμορφο και λευκό, αλλά πρέπει να είναι παράλληλα υγιές και λειτουργικό, καθώς η στοματική υγεία έχει άμεση επίπτωση και στη γενική μας υγεία, ενώ πολλές γενικές ασθένειες και παθήσεις εκδηλώνονται πρώτα ως προβλήματα στο στόμα μας.
Άλλωστε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο γίνεται όλο και περισσότερο απαραίτητη προϋπόθεση για την επαγγελματική μας αποκατάσταση.

extra tip
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ, 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟΜΑ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ-ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΟ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟΜΑΤΟΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ.

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide