Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Πρόβλημα: Σκολίωση ρινικού διαγράγματος
Bookmark and Share
22/05/2012
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΝΕΛΗΣ

Ο κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΝΕΛΗΣ, ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ, ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Το γεγονός ότι 8 στους 10 Έλληνες έχουν στραβό διάφραγμα σχετίζεται, όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, με το μεγάλο μέτωπο που μας χαρακτηρίζει ως λαό. Το ρινικό διάφραγμα είναι αυτό που χωρίζει τη μύτη στα δύο ρουθούνια και αποτελείται από το μπροστινό χόνδρινο τμήμα και το πίσω οστέινο τμήμα. Η σκολίωση ρινικού διαφράγματος είναι ένα πολύ συχνό θέμα στην Ελλάδα και μπορεί να οφείλεται συχνότερα σε κληρονομικούς παράγοντες και σπανιότερα σε κάποιον τραυματισμό. Αν, λοιπόν, ανήκεις κι εσύ στο τεράστιο αυτό ποσοστό των ανθρώπων με στραβό διάφραγμα και έχεις ξεχάσει πώς είναι να αναπνέεις σαν φυσιολογικός άνθρωπος, υπάρχει λύση και είναι πολύ πιο απλή απ’ όσο φαντάζεσαι.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σε αντίθεση με αυτά που νομίζει ο πολύς κόσμος, ένα στραβό διάφραγμα δε φαίνεται εξωτερικά και φυσικά δε σημαίνει πως έχεις στραβή μύτη. Πολύ απλά σημαίνει πως τα δύο ρουθούνια δεν έχουν τον ίδιο χώρο, κι έτσι χαλάει η λειτουργικότητα της μύτης και δεν αναπνέεις σωστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχεις συχνά βουλωμένη μύτη με εναλλαγή από ρουθούνι σε ρουθούνι μέσα στο 24ωρο, να υποφέρεις από πονοκεφάλους και να εμφανίζεις εύκολα ιγμορίτιδα μετά από ένα κοινό κρυολόγημα. Επίσης, το στραβό διάφραγμα μπορεί να συμμετέχει στην εμφάνιση ροχαλητού ή υπνικής άπνοιας.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ
Πριν από την επέμβαση θεωρείται απαραίτητη μια αξονική τομογραφία, ώστε να ελεγχθούν οι παραρρίνιοι κόλποι. Ο χειρουργικός ευθειασμός ρινικού διαφράγματος είναι πλέον ίσως η συχνότερη επέμβαση στην ωτορινολαρυγγολογία και στόχος της είναι η απρόσκοπτη αναπνοή από τη μύτη. Σήμερα, χάρη στα σύγχρονα τεχνικά μέσα, η εν λόγω επέμβαση θεωρείται πολύ απλή και σχεδόν ανώδυνη, ενώ μπορεί να γίνει και συνδυαστικά με την πλαστική αποκατάσταση της μύτης προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση στην αναπνοή.

Basic Info
• Η επέμβαση διαρκεί 45 λεπτά.
• Τα πώματα παραμένουν στη μύτη για 24 ώρες.
• Απαιτείται ένα βράδυ παραμονής στην κλινική.
• Η μύτη εξωτερικά δεν παραμορφώνεται μετά το χειρουργείο.

extra tip
ΤΟ 82% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΒΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΝΕΛΗ, ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ METROPOLITAN HOSPITAL.
(
www.nkanelis.gr, n.kanelis@yahoo.gr)

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide