Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Πρόβλημα: Γυναικομαστία
Bookmark and Share
20/04/2012
Γεώργιος Μούτογλης

Ο κ. Γεώργιος Μούτογλης, πλαστικός χειρουργός, εξηγεί πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το αντρικό αυτό πρόβλημα.

Πρόκειται για μια πάθηση που απασχολεί μεγάλο μέρος του αντρικού πληθυσμού, καθώς είναι ιδιαίτερα συχνή και αρκετά εμφανής όχι μόνο στο γυμνό, αλλά και στο ντυμένο αντρικό σώμα. Αν, λοιπόν, αντιμετωπίζεις κι εσύ το πρόβλημα της γυναικομαστίας και προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από φαρδιές μπλούζες και πουκάμισα ενώ η έξοδος στην παραλία είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης σου κάθε καλοκαίρι, πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει άμεση και οριστική λύση.

Το πρόβλημα
Η γυναικομαστία είναι μια πάθηση που κάνει το αντρικό στήθος να μοιάζει με μικρό ή μεσαίου μεγέθους γυναικείο στήθος και μπορεί να είναι «απλή» ή «μεικτού τύπου». «Απλή» ονομάζεται η γυναικομαστία που είναι συνήθως συνέπεια της παχυσαρκίας και απλά διαπιστώνεται υπερτροφία του λιπώδους ιστού που συγκεντρώνεται γύρω από το μαστό, ενώ «μεικτού τύπου» ονομάζεται αυτή που οφείλεται σε υπερτροφία του μαζικού αδένα του μαστού μαζί με υπερτροφία του τοπικού λίπους. Η γυναικομαστία μπορεί να εμφανίζεται είτε και στους δύο είτε σε έναν από τους δύο μαστούς. Το πρόβλημα μπορεί να κάνει την εμφάνισή του ήδη από την εφηβεία, ενώ παίζει μεγάλο ρόλο η κληρονομικότητα καθώς και οι διάφορες ορμονικές διαταραχές. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιαστεί και σε ανθρώπους που ασχολούνται με το body building και πιθανώς καταναλώνουν αγνώστου προελεύσεως και αμφιβόλου ποιότητος «συμπληρώματα διατροφής».

Η λύση
Η επέμβαση πραγματοποιείται είτε με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη είτε με γενική αναισθησία. Ο χειρουργός μέσα από μια πολύ μικρή τομή περίπου 2 εκ. γύρω από τη θηλή προχωρά σε λιποαναρρόφηση του περιττού λίπους σε συνδυασμό με αφαίρεση τμήματος του μαζικού αδένα που εμφανίζει την υπερτροφία. Το χειρουργείο διαρκεί περίπου 90 λεπτά και δε χρειάζεται διανυκτέρευση στο νοσοκομείο. Μετά την επέμβαση απαιτείται η χρήση ενός ειδικού ελαστικού γιλέκου για περίπου 15 ημέρες, ενώ αυτό είναι και το διάστημα για το οποίο θα χρειαστεί να απέχει κανείς από την έντονη άσκηση. Τυχόν μικρό μετεγχειρητικό οίδημα υποχωρεί μέσα στις πρώτες ημέρες, ενώ τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι άμεσα ορατά και μόνιμα.

extra tip
Περίπου ένα 40% των αντρών θα εμφανίσει γυναικομαστία σε κάποια φάση της ζωής του, ακόμη και από την εφηβική ηλικία.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον κ. Γεώργιο Μούτογλη, πλαστικό χειρουργό, συνεργάτη νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.
(moutoglisgeorgios@yahoo.com)

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide