Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Εσείς πόση ώρα αντέχετε στο πιο ήσυχο σημείο του πλανήτη;
Bookmark and Share
10/04/2012
room

Υπάρχει ένα μικρό δωμάτιο στη Minnesota των ΗΠΑ, το οποίο μπλοκάρει το 99% των εξωτερικών ήχων. Έτσι, είναι ένα πρώτης τάξεως εργαστήριο για ακριβείς ηχητικές μετρήσεις. Επίσης, είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να έχετε παραισθήσεις.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι αδύνατο για οποιονδήποτε άνθρωπο να αντέξει πάνω από τρία τέταρτα μέσα σε αυτό το δωμάτιο χωρίς να του στρίψει. Ο λόγος είναι ότι η παντελής έλλειψη ήχου προκαλεί αποπροσανατολισμό. Σε ένα εντελώς σιωπηλό περιβάλλον, ο άνθρωπος ακούει καθαρά τους χτύπους της καρδιάς του, μερικές φορές τους πνεύμονές τους, ενώ τα γουργουρητά του στομαχιού γίνονται εκκωφαντικά.

Επιπλέον, ο προσανατολισμός μας στο χώρο γίνεται σε μεγάλο βαθμό από τους ήχους που παράγουμε όταν κινούμαστε. Στην απόλυτη μούγκα, λοιπόν, τίθεται ζήτημα αποπροσανατολισμού. Η αίσθηση αυτή είναι τόσο έντονη, που το άτομο πρέπει οπωσδήποτε να καθήσει. Αν δεν το κάνει, αρχίζουν οι παραισθήσεις. Ο εγκέφαλος, μη μπορώντας να αντέξει αυτή την απόλυτη σιωπή, αρχίζει να δημιουργεί δικούς του ήχους, με αποτέλεσμα την απόλυτη ψυχεδέλεια χωρίς τη χρήση ουσιών.

Ακούγεται σχεδόν βασανιστικό, αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι δε θα λέγαμε "όχι" σε μια δοκιμή...


Πηγή: t3mag.gr

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide