Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Πρόβλημα: Στυτική δυσλειτουργία
Bookmark and Share
16/03/2012
Στυτική δυσλειτουργία

Ο ΔΡ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΑΛΑΡΓΚΩΦ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ-ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ, ΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Ο αριθμός των αντρών που ταλαιπωρούνται από κάποια δυσλειτουργία της στύσης δεν είναι καθόλου αμελητέος και χωρίς αμφιβολία η χρήση φαρμάκων από του στόματος έφερε επανάσταση στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Όμως, σε ένα 25-30% των περιπτώσεων τα φάρμακα, είτε μιλάμε για χάπια είτε για ενδοπεϊκές ενέσεις, δεν μπορούν να βοηθήσουν. Εκεί ακριβώς έρχεται να δώσει τη λύση η χρήση ειδικών πεϊκών προθέσεων.

Συνήθη Αίτια
Από το σύνολο των αντρών με στυτική δυσλειτουργία μόνο σε ένα 10% των περιπτώσεων το πρόβλημα οφείλεται σε αμιγώς ψυχογενή αίτια, όπως το άγχος, η κατάθλιψη ή τα προβλήματα στη σχέση, ενώ περίπου στο 90% οφείλεται σε οργανικά αίτια, η λίστα των οποίων είναι μακρά και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και πολλά φάρμακα, όπως ηρεμιστικά, αντιχολινεργικά, αντιυπερτασικά, αντιανδρογόνα κ.λπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα είναι διττό, δηλαδή οργανικό και ψυχολογικό μαζί.
Υπάρχει μια ομάδα αντρών που δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται κυρίως εκείνοι που πάσχουν από διαβήτη, αγγειοπάθειες, καρδιοπάθειες, όσοι έχουν κάνει επέμβαση στον προστάτη λόγω καρκίνου (ριζική προστατεκτομή), όπως επίσης επεμβάσεις πυέλου και κοιλίας. Οι μελέτες έχουν δείξει πως 3 στους 10 υπερτασικούς, 4 στους 10 διαβητικούς και 7 στους 10 άντρες που έχουν κάνει επέμβαση στον προστάτη δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα. Η μοναδική ριζική θεραπεία είναι η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης.

Τα Πλεονεκτήματα
Σήμερα υπάρχουν νέες υδραυλικές ενδοπεϊκές προθέσεις μεταβλητής σκληρότητας τριών σημείων, με εργοστασιακή επικάλυψη αντιβιοτικών και εγγύηση εφ’ όρου ζωής. Επιπλέον, η τελευταία εξέλιξη στο χώρο των πεϊκών προθέσεων μας παρέχει προθέσεις που, εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μπορούν να επιμηκύνουν το πέος έως και 3 cm. Αυτές οι προθέσεις  είναι αποτέλεσμα προηγμένης ιατρικής και μηχανικής έρευνας και ο κίνδυνος απόρριψής τους από τον οργανισμό είναι σχεδόν μηδαμινός. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη μεγαλύτερη σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Μια άλλη μεγάλη κλινική μελέτη απέδειξε πως η τοποθέτηση πεϊκών προθέσεων είχε ως αποτέλεσμα την πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση των αντρών (93%) σε σύγκριση με τα φάρμακα από του στόματος (51%) και τις ενδοπεϊκές ενέσεις (40%). Η υπεροχή της πεϊκής πρόθεσης οφείλεται στο ότι είναι η μοναδική θεραπεία που επιτρέπει την αυθόρμητη σεξουαλική επαφή οποιαδήποτε στιγμή, καθώς η στύση επιτυγχάνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, είναι πολύ καλή σε σκληρότητα και δεν απαιτείται «προετοιμασία» και αναμονή.

Extra Tip
ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ 40-70 ΕΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΥΣΗΣ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΥΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ 350.000.


Ευχαριστούμε τον δρα Ευγένιο Αλάργκωφ, χειρουργό ουρολόγο-ανδρολόγο.
(www.andrology-urology.gr)

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide