Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Πρόβλημα: Ανάγκη ουρολογικής επέμβασης
Bookmark and Share
16/03/2012
da Vinci Si

Ο ΔΡ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ-ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ.

Πλέον υπάρχει και στη χώρα μας το πιο σύγχρονο μοντέλο ρομποτικής χειρουργικής da Vinci, το da Vinci Si, ενώ διαθέτουμε μία από τις πιο έμπειρες και εξειδικευμένες στην Ευρώπη ομάδες Ελλήνων ρομποτικών χειρουργών, που είναι σε θέση να καλύψουν όλο το φάσμα των ρομποτικών επεμβάσεων στην ουρολογία.

I, Robot
Το da Vinci Si είναι το πιο σύγχρονο ρομποτικό χειρουργικό σύστημα αποτελούμενο από ειδικά εργονομικά μέρη για τη διεκπεραίωση λεπτών και πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων με τον πιο αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο. Ονομάστηκε «da Vinci», επειδή ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ήταν ο πρώτος που σχεδίασε ρομποτικά μηχανήματα. Αποτελείται από τρία μέρη: την κονσόλα, τo τροχήλατο των τεσσάρων ρομποτικών βραχιόνων και τον ενδοσκοπικό πύργο. Παράλληλα, διαθέτει κάμερα για τρισδιάστατη και μεγεθυσμένη –έως και 15 φορές– απεικόνιση και ειδικά εργαλεία για σταθερές, ακριβείς και λεπτές κινήσεις, όπως του ανθρώπινου καρπού. Βελτιώνει τις χειρουργικές δυνατότητες επιτρέποντας την πραγματοποίηση δύσκολων επεμβάσεων μέσω μικροσκοπικών οπών. Ο χειρουργός κάθεται στην κονσόλα και χειρίζεται μέσω ειδικών τηλεχειριστηρίων τα εργαλεία που εισήχθησαν από τις οπές των λίγων χιλιοστών στο σώμα του ασθενούς, ενώ οι κινήσεις των χεριών του μετατρέπονται σε κλιμακωτές, σταθερές και ακριβείς κινήσεις των μικροσκοπικών οργάνων εντός του χειρουργικού πεδίου.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής στην ουρολογία είναι πολλά:

1) Μεγαλύτερος βαθμός χειρουργικής ακρίβειας.

2) Τρισδιάστατη και υψηλής ευκρίνειας απεικόνιση.

3) Απόσβεση του τρέμουλου των χεριών.

4) Πρόσβαση δυσπρόσιτων περιοχών από πολλαπλές πλευρές.

5) Μειωμένη απώλεια αίματος.

6) Αποφυγή μεγάλων τομών και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

7) Ελάχιστος κίνδυνος μόλυνσης.

8) Ελαχιστοποίηση μετεγχειρητικού πόνου.

9) Μείωση χρόνου νοσηλείας.

10) Ταχεία ανάρρωση.

Εφαρμογές
Η ουρολογία αποτελεί παγκοσμίως το κύριο πεδίο εφαρμογών της ρομποτικής χειρουργικής. Οι ουρολογικές επεμβάσεις που εκτελούνται ρομποτικά είναι η ριζική νευροπροστατευτική προστατεκτομή για καρκίνο του προστάτη, η απλή διακυστική προστατεκτομή για υπερμεγέθη καλοήθη υπερπλασία, η αφαίρεση ευμεγέθων κύστεων νεφρού, η μερική νεφρεκτομή σε μικρούς (<4 εκ.) όγκους με διατήρηση του υπόλοιπου υγιούς νεφρού, η ριζική νεφρεκτομή ή νεφροουρητηρεκτομή, ο εκτεταμένος λεμφαδενικός καθαρισμός, η πυελοπλαστική, η ριζική κυστεκτομή με δημιουργία νεοκύστης από λεπτό έντερο σε διηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης, η αποκατάσταση αμφοτερόπλευρης ή μετά από υποτροπή κιρσοκήλης.

Ευχαριστούμε τον δρα Βασίλη Πουλάκη, χειρουργό ουρολόγο-ανδρολόγο, αναπληρωτη καθηγητή Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης, διευθυντή Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Ουρολογίας, Νοσοκομείο Metropolitan.
(info@poulakis-urology.com, www.poulakis-urology.com)

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide