Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Πρόβλημα: Κίτρινα δόντια
Bookmark and Share
16/03/2012
Λεύκανση δοντιών, χαμόγελο

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ-ΠΡΟΣΘΕΤΟΛΟΓΟΣ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΥΚΑΝΣΗΣ.

H αισθητική του στόματος αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αισθητικές αναζητήσεις για ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως καθημερινά η ευημερία και η ευτυχία προβάλλονται με τη διαφήμιση ελκυστικών χαμόγελων με υγιή και λευκά δόντια. Ο οδοντίατρος έχει στη διάθεσή του μεθόδους που μπορούν να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μία εξ αυτών είναι η λεύκανση.

Λευκότερα Λευκά
Η λεύκανση των δοντιών αποτελεί την κύρια αιτία προσέλευσης στον οδοντίατρο για λόγους αισθητικής. Στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών οξέων στο σμάλτο του δοντιού, με σκοπό την επαναφορά του χρώματος στο επιθυμητό επίπεδο. Πριν από την έναρξη της λεύκανσης πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες θεραπευτικές εργασίες, που αφορούν τον έλεγχο της τερηδόνας και την ανάγκη ενδοδοντικών θεραπειών. Η διαδικασία εφαρμογής των λευκαντικών ουσιών μπορεί να γίνει στο ιατρείο, στο σπίτι ή και σε συνδυασμό.
Η λεύκανση στο ιατρείο δίνει άμεσα αποτελέσματα σε μία ή περισσότερες συνεδρίες της μιας ώρας με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων και εξοπλισμού. Η λεύκανση στο σπίτι απαιτεί την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο, προκειμένου να κατασκευαστούν εξατομικευμένοι νάρθηκες λεύκανσης. Τη διαδικασία συνεχίζει κανείς στο σπίτι του για περίπου
10-20 μέρες, με υλικό που παίρνει από τον οδοντίατρο.
Αποφασιστικός παράγοντας επιλογής υλικών, μεθόδου και διάρκειας θεραπείας είναι η αιτία της δυσχρωμικής εμφάνισης των δοντιών.

Άλλες Λύσεις
Δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της λεύκανσης, όταν το χρώμα έχει σταθεροποιηθεί, απαιτείται αντικατάσταση όλων των παλαιότερων εμφράξεων με καινούριες, που θα ταιριάζουν με το νέο χρώμα των δοντιών.
Βέβαια, σε ορισμένες περιπτώσεις που το πρόβλημα είναι μεγάλο απαιτείται η βελτίωση του χρώματος με τη χρήση πιο επεμβατικών μεθόδων, όπως η κατασκευή κεραμικών όψεων πορσελάνης και ολοκεραμικών στεφανών. Επίσης, οι προσθετικές εργασίες μαζί με την περιοδοντική θεραπεία και τη χρήση εμφυτευμάτων προσφέρουν λύσεις σε σύνθετα περιστατικά, όπου η υγεία και το χρώμα των ούλων καθώς και η έλλειψη ενός ή περισσότερων δοντιών επιβαρύνουν σημαντικά την εμφάνιση ενός χαμόγελου.
Επειδή κάθε αισθητικό πρόβλημα είναι εξατομικευμένο, η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο και η σωστή διάγνωση θα οδηγήσουν στο σωστό θεραπευτικό αποτέλεσμα. Η σωστή συνεργασία με τον οδοντίατρο θα αποτελέσει τη βάση όχι μόνο για την επίτευξη, αλλά και για τη διατήρηση του αποτελέσματος σε βάθος χρόνου.

Extra Tip

ΤΟ 60% ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΕΝΑ ΛΕΥΚΟΤΕΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ.

Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτριο Χαρίση, χειρουργό οδοντίατρο-προσθετολόγο, Master Οδοντιατρικών Βιοϋλικών, Fellow of International Congress of Oral Implantologists. (dconcept1@gmail.com)

 

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide