Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Πρόβλημα: Άσχημη μύτη
Bookmark and Share
16/03/2012
ρινοπλαστική

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΜΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ.

Λέγεται πως η μεγάλη μύτη στον άντρα έχει μονάχα «θετικούς» συνειρμούς, όμως η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αν, λοιπόν, το nickname σου είναι «Πινόκιο» ή αν στη δίνη της άγριας εφηβείας σου είχες σπάσει τη μύτη σου (ποδήλατο, μηχανή, καβγάς και λοιπά αγαπητά σπορ), με αποτέλεσμα να είναι στραβή, ή αν έχει πάνω την καμπούρα του Κουασιμόδου, η ρινοπλαστική είναι η απάντηση. Η σύγχρονη ρινοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί
με δύο διαφορετικές τεχνικές, ανάλογα με το πρόβλημα.

Ανοιχτή ρινοπλαστική
Η τεχνική αυτή έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και πραγματοποιείται με μια πολύ μικρή τομή στη βάση της μύτης. Συνήθως επιλέγεται για περιπτώσεις δύσκολης ρινοπλαστικής. Τα πλεονεκτήματά της είναι τα εξής:

• Αποκάλυψη όλης της ανατομίας της μύτης.
• Άμεση επισκόπηση από το χειρουργό όλου του σκελετού της μύτης.
• Μοναδική ακρίβεια στη διαμόρφωση της μύτης και, εφόσον απαιτείται, ακριβέστατη τοποθέτηση μοσχευμάτων ή και ραμμάτων στο εσωτερικό της μύτης.
• Η εξωτερική τομή εξαφανίζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα (1-3 μήνες).

Κλειστή ρινοπλαστική
Μέχρι το ’70 η κλειστή ρινοπλαστική ήταν η μόνη διαθέσιμη τεχνική. Οι τομές γίνονται μέσα στα ρουθούνια και συνήθως επιλέγεται για απλές περιπτώσεις, όπως η αφαίρεση της «καμπούρας» της μύτης ή κάποια μικρή ανόρθωση της άκρης της μύτης. Το μεγάλο μειονέκτημα της κλειστής ρινοπλαστικής είναι το ότι ο χειρουργός δε «βλέπει» απευθείας όλη την ανατομία της μύτης. Προκειμένου να καλυφθεί αυτό το μείον, χρησιμοποιείται μια συμπληρωματική τεχνική (Delivery τεχνική), η οποία αφορά δύο διαφορετικές τομές στο εσωτερικό της μύτης, ώστε να βελτιωθεί η ορατότητα του χειρουργού.

Basic Info

Η ρινοπλαστική, ανοιχτή και κλειστή, πραγματοποιείται με γενική αναισθησία.

Το χειρουργείο διαρκεί 1-2 ώρες.

Μετά την εγχείρηση τοποθετείται στη μύτη ένας μικρός νάρθηκας που αφαιρείται σε 5 μέρες.

Σε αρκετές περιπτώσεις, παράλληλα με τη ρινοπλαστική, ο χειρουργός διορθώνει και το ρινικό διάφραγμα για να βελτιωθεί η αναπνοή.

Extra Tip
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ,  Η ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΖΗΤΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΕΡΑΜIΔΑ MD, EBOPRAS, ΠΛΑΣΤΙΚO ΧΕΙΡΟΥΡΓO, ΔΙΠΛΩΜΑΤΟYΧΟ ΤΟΥ EUROPEAN BOARD OF PLASTIC RECONSTRUCTIVE & AESTHETIC SURGERY, ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ISAPS (INTERNATIONAL SOCIETY OF AESTHETIC, PLASTIC AND RECONSTRUCTIVE SURGERY), ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟY REGISTRY ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚH ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚH.
(www.keramidasevangelos.gr, info@mdone.gr)

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide