Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Πρόβλημα: Στραβά δόντια
Bookmark and Share
21/02/2012
ορθοδοντική

Ο καθηγητής ορθοδοντικής Αθανάσιος Ε. Αθανασίου εξηγεί πώς μπορείς να αποκτήσεις ένα όμορφο χαμόγελο.
Ενα όμορφο, υγιές, γοητευτικό χαμόγελο είναι το Α και το Ω της εικόνας κάθε άνδρα. Πιστεύεις πραγματικά πως ο Τομ Κρουζ θα είχε φτάσει τόσο ψηλά αν αντί για το μνημειώδες χαμόγελό του είχε στραβά δόντια; Όμως, εκτός από τον αισθητικό παράγοντα, τα στραβά δόντια δυσχεραίνουν και τη λειτουργία του στόματος. Σήμερα οι σύγχρονες ορθοδοντικές θεραπείες είναι σε θέση να βελτιώσουν την εικόνα του στόματός σου και να σου χαρίσουν ένα όμορφο χαμόγελο.

Say «Cheese»
Πλέον υπάρχουν στα χέρια των ορθοδοντικών πολλές αισθητικά αποδεκτές τεχνικές, για να αναδημιουργήσουν το χαμόγελό σου, χωρίς να σε μεταμορφώσουν για το διάστημα της θεραπείας στον Jaws από τις ταινίες του πράκτορα 007. Έτσι, ανάλογα με το πρόβλημα, το βαθμό βαρύτητας και τη φύση του, προσφέρεται η δυνατότητα: ακίνητων μηχανισμών που συγκολλώνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών, όπως κεραμικά ή πλαστικά σιδεράκια, ακίνητων μηχανισμών που συγκολλώνται στην εσωτερική πλευρά των δοντιών (γλωσσική ορθοδοντική), κινητών διάφανων ναρθήκων (τεχνική Invisalign). Σε ορισμένες πιο σπάνιες περιπτώσεις, όταν το συγκλεισιακό πρόβλημα των δοντιών οφείλεται σε δυσαρμονία των γνάθων και συνυπάρχει έντονη δυσμορφία του προσώπου, απαιτείται ο συνδυασμός ορθοδοντικής και χειρουργικής θεραπείας.

Στην πράξη
Κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας είναι απαραίτητο να φροντίζεις ενδελεχώς τη στοματική σου υγιεινή και, εφόσον η θεραπεία πραγματοποιείται με τη χρήση ακίνητων μηχανισμών, θα πρέπει να αποφεύγεις τις ιδιαίτερα σκληρές και σακχαρούχες τροφές.
Εκτός από την προφανή και αναμενόμενη βελτίωση της αισθητικής του προσώπου, η ορθοδοντική θεραπεία σε ενήλικες μπορεί να συμβάλει τόσο στην αποφυγή τοποθέτησης προσθετικών αποκαταστάσεων, όπως γέφυρες και εμφυτεύματα, χάρη στη συμπλησίαση δοντιών που θα γεμίσουν το τυχόν κενό, όσο και στην πρόληψη σοβαρών περιοδοντικών προβλημάτων λόγω της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος καλύτερης υγιεινής.

• Το μακροπρόθεσμο κέρδος της ορθοδοντικής θεραπείας σε ενήλικες είναι ψυχολογικό, επειδή μετά την αισθητική αποκατάσταση εδραιώνεται η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση του ατόμου όσον αφορά την εμφάνισή του.

Basic Info

• Ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος, η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει 8-30 μήνες, ενώ συνήθως απαιτείται επίσκεψη στο ιατρείο κάθε 30-45 ημέρες.
• Πριν από την έναρξη της θεραπείας ο ορθοδοντικός θα χρειαστεί να πάρει και να αξιολογήσει ορισμένα στοιχεία, όπως εξωστοματικές και ενδοστοματικές φωτογραφίες, πανοραμική και πλάγια κεφαλομετρική ακτινογραφία, εκμαγεία μελέτης.

extra tip
Οι έρευνες μαρτυρούν πως το 30% των ανθρώπων που καταφεύγουν στην ορθοδοντική θεραπεία είναι ενήλικες, και μάλιστα με μεγαλύτερη τάση αύξησης στις ηλικίες μετά τα 40.Ευχαριστούμε τον καθηγητή ορθοδοντικής Αθανάσιο Ε. Αθανασίου aeathan@dent.auth.gr, www.athanasiouortho.com

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide