Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Μωρό μου sorry
Bookmark and Share
18/11/2011
Jacinta Rokic

Σημασία δεν έχει τόσο τι γκάφα έκανες και έγινε έξαλλη αλλά πως θα επανορθώσεις γρήγορα, ανώδυνα και αποτελεσματικά.

ΓΙΟΥ ΦΑΟΥΛ
OK, έσφαλες, όσο κι αν δε σε συμφέρει, είναι η αλήθεια. Ξέχασες τα γενέθλιά της; Της φέρθηκες γουρουνίσια μπροστά σε τρίτους; Σ’ έπιασε να φλερτάρεις με άλλη; Τώρα πια θα βρεθείς αντιμέτωπος με τη δίνη των ακραίων φαινομένων που διέπουν τη γυναίκεια «φύση»: μούτρα, γκρίνια, ειρωνεία, φωνές, κλάματα και νεύρα, πολλά νεύρα. Τι κάνεις για να το μαζέψεις; Αρχικά το μαλάκα. Άφησέ τη να μιλήσει γι’ αυτό και υπόμενε με κατανόηση ό,τι θα σου σούρει, χωρίς να υποτιμήσεις το γεγονός («Όχου μωρέ, μεγάλο θέμα το ’κανες, χαλάρωσε!») ή να τσαμπουκαλευτείς Δεν είναι ώρα...

ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ, ΑΔΕΛΦΙΑ
Μετά τις κατηγορίες σειρά έχει η απολογία του «δράστη». Έφταιξες; Παραδέξου το για να κερδίσεις την εύνοια της «έδρας». Μια απλή και ειλικρινής συγνώμη είναι η αρχή, συνήθως και το κύριο ζητούμενο. Προσοχή: Όσο κι αν υπερθεματίζει, μη χάσεις την ψυχραιμία σου. Στόχος δεν είναι να πάρεις το πάνω χέρι. Άσε τους εγωισμούς στην άκρη, αφού όχι μόνο δε θα σε ωφελήσουν, αλλά και θα δυναμιτίσουν ακόμα πιο πολύ την κατάσταση. Εξήγησέ της ότι καταλαβαίνεις το λάθος σου, ότι δεν είχες καμία πρόθεση να την πληγώσεις (το «έγκλημα» ήταν εξ αμελείας) και ότι θα βάλεις τα δυνατά σου ώστε να μην την ξαναστεναχωρήσεις στο μέλλον. Η συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή ισχύει μόνο για περιπτώσεις που δεν υπάγονται στον ποινικό κώδικα. Σε διαφορετική περίπτωση, μια συγνώμη δε σε σώζει.

ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑΤΑ;
Σκαρφίζεσαι μια δικαιολογία για να πέσεις στα μαλακά ή λες την αλήθεια με την ελπίδα να ανταμειφθείς για την ειλικρίνειά σου; Την απάντηση δε θα τη βρεις εδώ, αφού σ’ αυτές τις περιπτώσεις το σωστό και το λάθος είναι πολύ σχετικά. Αναμφίβολα, με μια δικαιολογία τη σκαπουλάρεις πιο εύκολα. Αν το κάνεις σύστημα όμως, ο κίνδυνος να τεθεί υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία σου και να σε χαρακτηρίσει «καραγκιόζη» είναι μεγάλος. Από την άλλη, το να πεις την αλήθεια που δε σε συμφέρει θέλει guts, αλλά πολλές φορές το άκουσμά της πονάει. Μια καλή συμβουλή είναι να υποκύπτεις μόνο σε «αθώα» ψέματα. Για παράδειγμα, δε λες ποτέ σε μια γυναίκα ότι την αγαπάς χωρίς να το εννοείς, μόνο και μόνο για να την καλοπιάσεις. Είναι αλητεία.

ΓΡΑΨΕ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ
Πήγαινε ένα βήμα παραπέρα στέλνοντάς της γραπτά ένα ρομαντικό μήνυμα «άφεσης», με εξομολογητικό μεν, αλλά ερωτικό ύφος. Μην πελαγώνεις, είναι πιο εύκολο απ' ό,τι φαντάζεσαι. Κι αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το νόημα από τη στιγμή που της τα είπες στο μιλητό, ίσως κάποιος πρέπει να σου εξηγήσει ότι πρόκειται για μια ρομαντική κίνηση που θα την εκπλήξει ευχάριστα και θα την κάνει να πετάξει από πάνω της την bitchy μάσκα την οποία φοράει για να σε τιμωρήσει. Θέλει να σε δει να προσπαθείς για χάρη της, όχι να περιμένεις στωικά πότε θα της περάσουν τα νεύρα για να πάτε παρακάτω. Γράφε!

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ
Ακόμα και η διαδικασία της επανόρθωσης έχει το savoir faire της. Ό,τι κι αν έχεις κάνει, οφείλεις να σταθείς στο ύψος σου και να αποφύγεις τις υπερβολές. Πρώτον, μία, άντε δύο φορές συγνώμη είναι αρκετές, παραπάνω καταντάει ενοχλητικό και αναξιοπρεπές. Δεύτερον, μη σου περάσει από το μυαλό να δασκαλέψεις φίλους και γνωστούς να την παρακαλάνε να σε συγχωρέσει, είναι μεγάλη ξεφτίλα. Τρίτον, κράτα αποστάσεις από θεατρινισμούς προφασιζόμενος ότι σε πνίγει το δίκιο ή ότι αυτοτιμωρείσαι από τις τύψεις. Και προς Θεού, μη σκεφτείς να της κάνεις δώρο τη δεδομένη στιγμή. Εδώ επανορθώνεις, δεν εξαγοράζεις.
 

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide