Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Οι σημαντικότεροι σταθμοί στη ζωή του Steve Jobs
Bookmark and Share
11/10/2011
Steve Jobs

Ο ιστορικός ηγέτης της Apple έχει περάσει πλέον στην αιωνιότητα. Οι  κορυφαίες στιγμές της πολυτάραχης ζωής του, από την αφάνεια μέχρι την απόλυτη καταξίωση.

1976 - Ιδρύεται η Apple
Σε ηλικία 21 ετών, ο Steve Jobs και ο φίλος του Steve Wozniak ιδρύουν μια εταιρεία υπολογιστών με το όνομα Apple. Κανείς δε μπορούσε να προβλέψει τότε τι επρόκειτο να επακολουθήσει.

1983 - Νέο αφεντικό
Τα πρώτα χρόνια είχαν πολλές αναταράξεις και ο Jobs κατάλαβε κάποια στιγμή ότι χρειάζεται έναν έμπειρο manager για να τα βγάλει πέρα. Έτσι, απευθύνθηκε στον John Sculley, τον τότε πρόεδρο της Pepsi. Η ερώτηση του Jobs προς τον Sculley έχει μείνει στην ιστορία: "Θέλεις να πουλάς για όλη σου τη ζωή ζαχαρούχο νερό ή θέλεις να έρθεις μαζί μου και να αλλάξουμε τον κόσμο"; Ο Sculley επέλεξε το δεύτερο.

1985 - Η μεγάλη έξοδος
Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν οι δύο άνδρες και το 1985 εγκατέλειψαν την Apple, ακολουθώντας ο καθένας το δρόμο του. Ο Jobs εξαγόρασε την -άγνωστη τότε- Pixar και ίδρυσε τη NeXT, την οποία εξαγόρασε αργότερα η Apple έναντι 400 εκατομμυρίων δολαριών.

1997 - Ο άσωτος υιός επιστρέφει
Ως μεταβατικός CEO της Apple, ο Jobs άρχισε να τερματίζει σαν τρελός τα projects που θεωρούσε ότι δεν είχαν αύριο. Οι υπάλληλοι της Apple έφτασαν σε σημείο να τον αποφεύγουν στους διαδρόμους, φοβούμενοι ότι θα τους απολύσει. Ο Jobs, όμως, δεν έδιωχνε μόνο. Μια από τις προσλήψεις ήταν ο Βρετανός Jonathan Ive, ο μετέπειτα γκουρού του Apple design.

1998 - iMac G3
Εκείνη την εποχή, οι υπολογιστές ήταν άσχημοι. Πολύ άσχημοι. Τα κουτιά ήταν ογκώδη και οι οθόνες δε διεδικούσαν δάφνες καλαισθησίας. Η Apple παρουσίασε τότε έναν υπολογιστή all-in-one, με διάφανα μέρη και θύρες USB. Πούλησε 800.000 κομμάτια μέσα σε πέντε μήνες κι εκτόξευσε τα κέρδη της εταιρείας στα ύψη.

2001 - 1000 τραγούδια στην τσέπη σας
Ο Jobs παρουσιάζει στο κοινό ένα μικρό άσπρο gadget που άλλαξε για πάντα την έννοια του media player. Το iPod μπορούσε να φιλοξενήσει 1000 τραγούδια -εκπληκτικός αριθμός για τα δεδομένα της εποχής- και στοίχιζε μερικές εκατοντάδες ευρώ. Πολλοί προέβλεψαν ότι δε θα είχε απήχηση, όμως πούλησε εκατομμύρια κομμάτια σε ελάχιστους μήνες. Ο Jobs αρχίζει να καθιερώνεται στη συνείδηση του κόσμου ως ο άρχοντας των παρουσιάσεων.

2007 - Και το όνομα αυτού: iPhone
Ο Jobs κατάλαβε έγκαιρα ότι δε θα μπορούσε να ζει για πάντα από τις πωλήσεις του iPod. Έτσι, έκανε το μεγάλο βήμα και εισέβαλε στο χώρο των τηλεφώνων. Η τεχνολογία των touchscreen είχε αρχίσει να ωριμάζει και το πρώτο iPhone παρουσιάστηκε το 2007. Δε μπορούσε να συνδεθεί σε 3G δίκτυα, αλλά ουδείς έδειξε να ενοχλείται.

2008 - There's an app for that
Όταν το iPhone άνοιξε τις πύλες του στους εκτός Apple developers, ο κόσμος της τεχνολογίας άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα. Μέχρι σήμερα έχουν κατέβει 16 δισεκατομμύρια εφαρμογές από το App Store και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει σαν τρελό.

2010 - Πολεμώντας το θάνατο
Το 2009 ο Jobs εξαφανίστηκε για έξι μήνες, δίνοντας άλλη μια μάχη με τον καρκίνο. Όταν επέστρεψε, περιμέναμε όλοι μας να δούμε έναν άνθρωπο καταβεβλημένο και αδύναμο. Ο Jobs, αν και με σαφώς λιγότερα κιλά, δεν είχε αλλάξει καθόλου και παρουσίασε το iPhone 4 και το iPad, ανοίγοντας και πάλι νέους δρόμους για την αγορά της τεχνολογίας.

2010 - "Μην το κρατάς έτσι"
Όταν ένας τύπος ονόματι Aram έστειλε email στον Jobs παραπονούμενος ότι το iPhone 4 χάνει το σήμα του όταν το κρατά με ένα συγκεκριμένο τρόπο, ο ισχυρός άνδρας της Apple απάντησε απλά "μην το κρατάς έτσι". Κοινή λογική για τα αυτιά των πάντα υπερβολικών tech freaks.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμα, αλλά ας βάλουμε εδώ μια άνω τελεία...

Πηγή: t3mag.gr 

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide