Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Σώσε το σπέρμα σου!
Bookmark and Share
19/07/2011
Chelsea Brooke

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Συστατικά: Σπερματοζωάρια, βιταμίνη C, ασβέστιο, χλώριο, κιτρικό οξύ, κρεατίνη, φρουκτόζη, μαγνήσιο, φώσφορο, ποτάσιο και βιταμίνη 12.
Όψη: Γαλακτώδης.
Σώμα: Παχύρρευστο. Με το πέρας 30 λεπτών
γίνεται διάφανο και απολύτως νερουλό.
Άρωμα: Στη μύτη φέρνει ελαφρές νότες χλωρίνης (το χλώριο γαρ.)
Γεύση (απ’ όσα μας έχουν πει): Ελαφρώς γλυκό λόγω της φρουκτόζης, αν και διαφέρει από... παραγωγό σε παραγωγό (και από ουρανίσκο σε ουρανίσκο...).

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

Ένας υγιής άντρας απελευθερώνει σε κάθε εκσπερμάτωση από 50 έως 600 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανάλογα με την ποσότητα του σπέρματος και το χρόνο αποθήκευσης. Από τη «σταλινική»
εκκαθάριση που ακολουθεί θα γλιτώσουν μόνο κάνα δυο από αυτά, τα οποία και θα φτάσουν στο έτοιμο προς γονιμοποίηση ωάριο – αν όντως αυτό είναι ο τελικός προορισμός.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΒΛΑΒΗΣ


Μικρή ποσότητα σπέρματος
Η περιστασιακά περιορισμένη ποσότητα όπως και η απουσία σπέρματος συνήθως οφείλονται σε προσωρινό μπλοκάρισμα, αφυδάτωση ή πολύ συχνή εκσπερμάτωση (κάνε και λίγο κράτει). Περιστασιακά, λοιπόν, συμβαίνει σε όλους.

Νερουλό σπέρμα
Αποτελεί απόδειξη ότι πριν από την εκσπερμάτωση το σπέρμα ξαναπέρασε μια βόλτα από την κύστη (ή ότι τέλειωσες αμελώντας να περάσεις πρώτα από την τουαλέτα για την πρωινή «ψιλή» σου ανάγκη). Παντελώς ακίνδυνο σύμπτωμα, εκτός αν επαναλαμβάνεται, οπότε και συνιστά τεκμήριο προβλημάτων στον προστάτη.

Μεγάλη πυκνότητα σπέρματος
Δε λογίζεται ακριβώς ως πρόβλημα υγείας, μειώνει πάντως την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων και μαζί τις πιθανότητες να γίνεις πατέρας. Σύμφωνοι, οι καιροί είναι χαλεποί και δεν ενδείκνυνται για να φέρεις στον κόσμο παιδιά, ωστόσο είναι πάντα ευχάριστο να έχεις την επιλογή.

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ... ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ

Μάχη για τα στενά
Η περιοχή του καβάλου πρέπει να έχει θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτήν του υπόλοιπου σώματος. Τα στενά ρούχα μπορεί να κολακεύουν τα προσόντα σου και να σου φουσκώνουν τα μυαλά με αέρα, όμως εκτός από το πάνω κεφάλι, καλό είναι να αερίζεται και το κάτω. Και μετά σου λέει γιατί πέθανε το rock ’n’ roll. Δεν πέθανε, έμεινε άκληρο.

Τσούζει - Το τσούξιμο

Για κάθε ποτό που πίνεις φαντάσου ότι τα σπερματοζωάριά σου αγωνίζονται να επιβιώσουν από τον πνιγμό αγωνιωδώς προσπαθώντας να κρατηθούν από τα γλιστερά παγάκια. Δεν είναι ανάγκη να είσαι αλκοολικός – και η μέτρια κατανάλωση αρκεί. Η μεγάλη, βέβαια, παραδοξότητα συνοψίζεται στο ότι το αλκοόλ φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για πολλές ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες...

Το τελευταίο μου τσιγάρο
O καπνός επηρεάζει (και) τη σύσταση του DNA του σπέρματος. Επιπλέον, οι καπνιστές φέρονται να διαθέτουν (και) μειωμένη κατά το ήμισυ ικανότητα τεκνοποίησης. Ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα κουσούρια που έχουμε χρεωθεί εσχάτως...

Τα χάπια μου

Από την αντιβίωση για το κρυολόγημα μέχρι τη θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο και την πενικιλίνη, ουσίες που εχθρεύονται τους μικρούς δραστήριους φίλους σου θα βρεις σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα. Γι’ αυτό είναι φρόνιμο να συμβουλεύεσαι το γιατρό σου για τυχόν μόνιμες ή προσωρινές παρενέργειες μιας αγωγής. Για στεροειδή και σκληρά ναρκωτικά, δεν το συζητάμε: εξολοθρεύουν σπερματοζωάρια όπως το ΔΝΤ εργασιακά δικαιώματα.

Μελέτη του περιβάλλοντος
Της κακομοίρας γίνεται εκεί έξω! Κι αν μερικές περιβαλλοντικές παγίδες μπορείς να τις αποφύγεις (όπως, π.χ., να φέρνεις τα γεννητικά σου όργανα σε επαφή με ραδιενέργεια ή να τα ντύνεις με μόλυβδο – δεν πειράζει, ας τα χαλβαδιάζει ο Σούπερμαν), απέναντι σε άλλες είσαι παντελώς ανίσχυρος. Εκτός κι αν σταματήσεις να τρως επεξεργασμένα καθ’ οιονδήποτε τρόπο τρόφιμα. Και πίνεις νερό μονάχα από τις πηγές του Ολύμπου.

Παπάριασμα στοπ!
Αφενός δεν είσαι γκόμενα για να μουλιάζεις με τις ώρες σε μια μπανιέρα που κοχλάζει συντροφιά με αιθέρια έλαια και άλατα, αφετέρου, όπως προαναφέραμε, η ζέστη κάνει κακό. Ένα ντουζάκι, λοιπόν, κι όξω απ’ την πόρτα.

Το πρωί με την αυγούλα
Η καλύτερη δυνατή ποιότητα σπέρματος απαντάται τις πρωινές ώρες. Και να αργήσεις μια μέρα για τη δουλειά, δε χάλασε ο κόσμος. Άλλωστε, αν εμφανιστείς με ένα κουτί γλυκά για να γιορτάσεις την εγκυμοσύνη της συζύγου, μόνο συγχαρητήρια θα δεχτείς – ή συγκατάβαση, ανάλογα με την ειλικρίνεια των συναδέλφων.

Μέτρον άριστον
Άντε και τη βρήκες τη μέλλουσα μάνα των παιδιών σου. Μην πέφτεις με τα μούτρα στον αγώνα να τη γονιμοποιήσεις. Οι πολλές εκσπερματώσεις δεν αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης – μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, αφού το σπέρμα αδυνατίζει. Αυτό δε σημαίνει ότι θα ασπαστείς τον ασκητικό βίο για να της τα «δώσεις» μαζεμένα. Η ιδανική συχνότητα (προσοχή: μιλάμε πάντα για τεκνοποίηση) είναι μία φορά ανά δυο τρεις μέρες.

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΙΚΑ

Αν η λεγάμενη δεν αφήνει σταγόνα, σαν άλλος Τζέιμι Όλιβερ μπορείς να αλλάξεις τη γεύση του σπέρματός σου με τις κατάλληλες τροφές. Ο δυόσμος, το ακτινίδιο, το καρπούζι και ο ανανάς προσδίδουν μια πιο ελαφριά γεύση, αντίθετα με την μπίρα και τον καφέ, που αφήνουν στο στόμα (της) μια πικρίλα. Το κρέας και το ψάρι προσφέρουν  βουτυρώδες τελείωμα, ενώ τα γαλακτοκομικά μια πιο γεμάτη γεύση. Παρεμπιπτόντως, το σπέρμα περιέχει 5-25 θερμίδες, άρα δεν παχαίνει. Δυστυχώς, δεν είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, όπως οι πλέον ανιδιοτελείς των αντρών θεωρούν, αφού περιέχει όση και το ασπράδι ενός αβγού. Ρούφα τ' «αβγό» σου τώρα!
 

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide