Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Ο RoboCop των Μανδαρίνων
Bookmark and Share
10/04/2012
RoboCop

Η Κίνα είναι μια χώρα με ασύλληπτους ρυθμούς ανάπτυξης, γεγονός που επιφέρει χαοτικές κοινωνικές ανισότητες. Οι κοινωνικές ανισότητες με τη σειρά τους οδηγούν στην αύξηση της εγκληματικότητας. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε μια χώρα που η αναλογία αστυνομικών προς κατοίκους είναι περίπου 1 προς 1.000, οι αρχές έπρεπε να σκαρφιστούν μια λύση.

Κάπως έτσι, το project των Έξυπνων SWATS (智能特警) που ξεκίνησε με αφορμή τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και στην πορεία ξεχάστηκε, επανήλθε στο προσκήνιο. Πρόκειται για ρομποτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι όμως δεν κινούνται, δεν είναι ανδροειδή ή ρομπότ και στην πραγματικότητα λειτουργούν ως κολόνες αστυνόμευσης. Διαθέτουν κάμερα που καταγράφει όλα όσα βρίσκονται στο οπτικό τους πεδίο, ενώ το κόκκινο κουμπί που βλέπετε στη θέση του αφαλού, όταν πατηθεί, καλεί αυτόματα την κινεζική Άμεση Δράση.

Καθένας από τους Έξυπνους SWATS έχει ύψος περίπου δύο μέτρα και το κόστος παραγωγής του ανέρχεται στα 2.430 ευρώ. Η δοκιμαστική εγκατάστασή τους στην πόλη Kunming της επαρχίας Yunan μείωσε την ήπιας μορφής εγκληματικότητα σε ποσοστό 68%.

Παρόλα αυτά, η παρουσία τους στις μητροπόλεις της Κίνας όπου η κοινωνική παθογένεια είναι υψηλότερη, πιστεύεται ότι θα αποτύχει. Το 2010, όταν εμφανίστηκαν Έξυπνοι SWATS σε κεντρικά σημεία του Πεκίνου, δέχτηκαν επιθέσεις από ληστές, οι οποίο έκλεψαν τις μπαταρίες τους. Εκτός αυτού, οι μισές κλήσεις προς την Άμεση Δράση μέσω του κόκκινου κουμπιού αποδείχτηκαν φάρσες.


Πηγή: t3mag.gr

Tags RoboCop
Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide