Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Εν αναμονή μεγάλων αλλαγών
Bookmark and Share
06/12/2010
FIA

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι η FIA να ανακοινώσει τους… «πράσινους» κινητήρες που θα «φορούν» τα μονοθέσια από το 2013, παρά την έντονη δυσαρέσκεια των κύριων πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1.

Προσπάθεια της FIA τα τελευταία χρόνια είναι να κάνει πιο οικολογικά τα μονοθέσια, δοκιμάζοντας σε αυτά τεχνολογίες που θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν και στα συμβατικά αυτοκίνητα, όπως το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα ή αλλιώς KERS.

Ωστόσο, επόμενο βήμα της διεθνούς ομοσπονδίας αυτοκινήτου είναι να κάνει πιο πράσινους τους κινητήρες, αντικαθιστώντας τους σημερινούς V8 με τετρακίλυνδρους κινητήρες 1,6 λίτρων με περιορισμό στα καύσιμα.

Η παραπάνω ιδέα μόνο υποστηρικτές δεν βρήκε, καθώς ήδη η Ferrari και ο Μπέρνι Έκλεστοουν έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους, τονίζοντας πως το κόστος της αλλαγής θα είναι πολύ μεγάλο.

«Έχουμε πολύ καλούς κινητήρες. Γιατί θα έπρεπε να τους αλλάξουμε με κάποιους που κανείς δεν θέλει και που πρόκειται να κοστίσουν εκατομμύρια λίρες και που θα καταλήξει ένας κατασκευαστής να έχει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα;», ήταν η απορία του διευθυντή των εμπορικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, Μπέρνι Έκλεστοουν.Πηγή: sport-fm.gr

Tags FIA
Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide