Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Με VW το 2013, με Skoda το 2012 ο Οζιέ
Bookmark and Share
06/12/2011
WRC

Μπορεί ο Σεμπαστιάν Οζιέ να πήρε… μεταγραφή από τη Citroen, για τη VW, εντούτοις το ντεμπούτο του Γάλλου με το VW Polo WRC θα γίνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ράλι του 2013. Κι εκεί που όλοι νόμιζαν ότι το 2012 ο Οζιέ απλά θα κάνει δοκιμές εξέλιξης του εντελώς καινούργιου αγωνιστικού Polo, ο Γάλλος αιφνιδίασε άπαντες, ανακοινώνοντας ότι το 2012 δεν θα μείνει εκτός 9αγωνιστικού) νυμφώνος.

Συγκεκριμένα θα συμμετάσχει και στους 13 αγώνες του επόμενου πρωταθλήματος με συνοδηγό πάντα τον Ζουλιέν Ινγκρασιά, στα μπάκετ μιας Skoda Fabia Super 2000. Βέβαια, το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι προδιαγραφών της μεγάλης κατηγορίας WRC, ώστε ο Οζιέ να δώσει τη μάχη για τον τίτλο, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν τον απασχολεί.

«Είναι αρνητικό το γεγονός ότι δεν θα είμαι σε θέση να διεκδικήσω τον τίτλο του 2012, ωστόσο πρέπει να κοιτάξω το μέλλον. Χρειάζομαι να πάρω εμπειρίες από όλους τους αγώνες. Είναι πολύ σημαντικό διότι είμαι νέος και μαθαίνω ακόμη», επισήμανε ο Οζιέ. Πάντως ο Οζιέ θα έχει δυνατό ανταγωνισμό στη κατηγορία Super 2000 κι αυτό θα είναι καλό για το θέαμα στους αγώνες.

Οσον αφορά τη Volkswagen Motorsport, δια του αγωνιστικού διευθυντή Κρις Νίσεν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή του Οζιέ σε πλήρη αγωνιστική δράση, παράλληλα με τις δοκιμές εξέλιξης του Polo WRC. Αλλωστε με αυτοκίνητο του ιδίου ομίλου θα τρέξει ο Οζιέ, διότι η Skoda ανήκει στον όμιλο της VW, εμπορικά, με τα αυτοκίνητα (και τα Polo, Fabia) να χρησιμοποιούν κοινά πατώματα και μηχανικά μέρη.

Πηγή: sport-fm.gr 

Tags WRC
Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide