Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
Εν Λευκώ
Bookmark and Share
09/08/2011
Tess Taylor Arlington

Είναι ευρέως διαδεδομένη η αντίληψη ότι ο περισσότερος κόσμος προτιμά το κόκκινο κρασί έναντι του λευκού, με το τελευταίο να ανεβάζει τα ποσοστά του κατά τους θερμούς μήνες του χρόνου. Στην πραγματικότητα, όμως, το λευκό κρασί προηγείται στις προτιμήσεις των Ελλήνων, σύμφωνα τουλάχιστον με τις συνολικές πωλήσεις φιαλών τα τελευταία χρόνια (περισσότερες πληροφορίες στο www.houseofwine.gr). Ακολουθούν πέντε από τις πλέον μοσχοπουλημένες ετικέτες, βασισμένες σε ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού και με άριστη σχέση ποιότητας-τιμής. Τα καλά δε χρειάζεται πάντα να είναι και ακριβά...

AMETHYSTOS ΛΕΥΚΟΣ
Ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά λευκά κρασιά, προερχόμενο από τους αμπελώνες του κτήματος Λαζαρίδη στην περιοχή της Δράμας. Περιέχει τις διεθνείς ποικιλίες sauvignon blanc και semillon, αλλά είναι ο συνδυασμός αυτών με το ημεδαπό ασύρτικο που χαρίζει στην ετικέτα την πλούσια, αρωματική της γεύση με τις νότες εξωτικών φρούτων. Έχει σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ (12%), πίνεται φρέσκο και προτιμά παρτενέρ με τα χαρακτηριστικά των τυριών, των ψαριών με λευκή σάλτσα και του ριζότο με θαλασσινά.


ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ - ΛΕΥΚΟΣ
Κρασί από τους αμπελώνες του κτήματος Βιβλία Χώρα στο Παγγαίο όρος στην Καβάλα. Η πλούσια, δροσιστική του γεύση και τα φρουτώδη του αρώματα προκύπτουν από το πάντρεμα της ελληνικής ποικιλίας ασύρτικο κατά 40% και της «ελληνοποιημένης» (μιας και καλλιεργείται ευρύτατα και στη χώρα μας) ποικιλίας sauvignon blanc κατά 60%. Έχει 12,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, δε «σηκώνει» παλαίωση και συνοδεύει ιδανικά φρέσκο ψάρι, ριζότο θαλασσινών και λαδερά πιάτα.


ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΛΕΥΚΟ
Ίσως το κορυφαίο αμιγώς ελληνικό κρασί, προερχόμενο από το κλασικό ασύρτικο και την –επανακάμψασα εσχάτως στις προτιμήσεις του κοινού– μαλαγουζιά, όπως αυτές καλλιεργούνται στο κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή Θεσσαλονίκης. Αρμονικό κρασί, με ζωντάνια και λεμονάτο τελείωμα, πίνεται δροσερό (στους 8-100 C) και καταναλώνεται την πρώτη διετία της ζωής του. Η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ αγγίζει το 12,5% και, μολονότι πίνεται και σόλο, συνοδεύει άριστα θαλασσινές γεύσεις.


ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΙΓΑΛΑΣ
Λευκός, ξηρός οίνος από τη Σαντορίνη με αχυρόξανθο χρώμα, ελαφρές πράσινες ανταύγειες και άρωμα εσπεριδοειδών. Πολυβραβευμένο κρασί, ταυτισμένο με την ποικιλία του ασύρτικου, η οποία σ’ αυτό βρίσκει την ιδανική της έκφραση απελευθερώνοντας τη χαρακτηριστική της οξύτητα και μεταλλικότητα. Διαθέτει 13,5% αλκοολική δύναμη και είναι προτιμότερο να παλαιώσει για δυο τρία χρόνια πριν καταναλωθεί. Συνοδεύει άριστα τηγανητά θαλασσινά και φρέσκο ψάρι.


Samos Anthemis
Παραδόξως, το γλυκό αυτό κρασί του Συνεταιρισμού Σάμου σημείωσε πρώτα επιτυχία εκτός συνόρων και κατόπιν έγινε δημοφιλές στην Ελλάδα. «Φτιαγμένο» αποκλειστικά από σαμιώτικο μοσχάτο, έχει χρώμα βαθύ πορτοκαλί και αρώματα μελιού και καραμέλας βουτύρου, χαρακτηριστικά που όλα μαρτυρούν την παλαίωσή του. Μολονότι πίνεται και μόνο του ως λικέρ (συνοδεύοντας κάποιο ελαφρύ πούρο), συνδυάζεται άνετα με γλυκά ταaψιού, σοκολάτα και παγωτά. Διαθέτει αναλογικά υψηλή αλκοολική δύναμη (15%) και επιδέχεται περαιτέρω παλαίωσης.

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide