Δεκέμβριος (Τεύχος 225)
Community
wootafak
crazy58
juampy
ktsap66
boy75
Jumpertime
proestakis
s0bak0v0d
chtsip
CHRIS FOUNTIS
Nikosng
FUNEC
ANGEL9999
Horsepower
wapaul
Στάθης
mariossima
enzo21
STELIO64
thomas59
aris1971
kritonxan
Σύνολο μελών: 5765 | Εγγραφή
«Με πυξίδα το δάσος»
Bookmark and Share
12/10/2011
Γκαλερί Αργώ

Η Γκαλερί Αργώ, Νεοφύτου Δούκα 5 στο Κολωνάκι, παρουσιάζει από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2011 την καινούρια δουλειά της ζωγράφου ΚΥΡΙΑΚΗΣ με τίτλο «Με πυξίδα το δάσος». Αυτή είναι η 11η ατομική έκθεση της ζωγράφου και η δεύτερη ολοκληρωμένη εμφάνιση της καλλιτέχνιδος – που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη – στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας.

Τα κείμενα του καταλόγου έγραψε ο τεχνοκριτικός Χάρης Καμπουρίδης και μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Πιο ώριμοι και ολοκληρωμένοι από ποτέ, βασισμένοι στα ιδιαίτερα εικαστικά γνωρίσματα που εξελίσσονται στα τελευταία χρόνια, οι πίνακες της Κυριακής έρχονται τώρα να παρουσιαστούν σε μια δεύτερη ατομική έκθεση στην Αθήνα. Το θέμα τους (μικρά κορίτσια σε ξέφωτα του δάσους) ευδιάκριτο από την πρώτη ματιά, η εικαστική μορφοπλασία (χρωματικές ζώνες γαλάζιου, πράσινου και κόκκινου, φιγούρες πλασμένες με μινιατουρίστικη λεπτολογία) διακριτικά ατμοσφαιρική, τα νοήματα σαφώς συμβολιστικά (η παιδίσκη, το σκοτεινό δάσος, το έντονο κόκκινο, σε ομιλητικές αντιπαραθέσεις) και ο μηχανισμός της σύνθεσης (διαγώνιοι άξονες κίνησης, φωτοσκίαση) ρομαντικά παλλόμενος………Ιδιαίτερη η περίπτωση της Κυριακής στη σύγχρονη ελληνική ζωγραφική, με καταβολές και εμπειρία από την αγιογραφία, δίνει στους πίνακές της μια αίσθηση φυσιοκρατικής επιβολής, ανιμισμού. Θα μπορούσε κανείς να δει τα έργα της δίπλα στα τοπία της Μ. Φιλοπούλου και της Χρ. Βέργη, σαν να ήταν μια ομάδα τοπιογράφων με ιδεολογία νατουραλισμού και συμβολισμού, πίστης στη σχέση με την φύση».

'Ένα μεγάλο συν, στην τέχνη μας' είχα σημειώσει παλιότερα για την ενότητα αυτών των έργων. Και θέλω τώρα να το επαναλάβω με επιπλέον βεβαιότητα ότι είναι μια φωνή ποιητική, διεισδυτική, γοητευτική».

Η εταιρία Energizer που συμμετέχει σε σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης τέχνης στηρίζει για μια ακόμα φορά ένα εικαστικό γεγονός και χορηγεί την έκθεση.

Περισσότερες πληροφορίες: Smartcom – 2310 334634, info@smartcom.gr
 

Sitemap    Top Εγγραφή| Είσοδος Playboy Worldwide